x

Marija Ljubinković - kolekacionar rekorda

Marija Ljubinković - kolekacionar rekorda
Marija Ljubinković, juniorka Streličarskog kluba BSK, kolekciji državnih rekorda dodala je još jedan. Na takmičenju "Olimpijska runda" u Beogradu kompaund stilom (lukovi sa točkićima, složeni lukovi)  zabeležila je 654 kruga (dva puta 70 metara, 328 i 326 krugova) i popravila sopstveni juniorski rekord  sa Otvorenog prvenstva Beograda za mlade u septembru od 644 kruga.

- Ljubinkovićeva je kategorisani sportista nacionalnog razreda i nosilac stipendije Ministarstva omladine i sporta Srbije i njen napredak je vidan. Sa 654 kruga došla je na samo dva kruga od norme za međunarodni razred - kaže Gordana Knežević  generalni sekretar Beogradskog streličarskog kluba .- U klubu se trudimo da privučemo što više mladih u naš sport i omasovimo ga. Imamo pet-šest odličnih juniorki.  Ljubinkovićeva je dobar primer kako se radom dolazi do odličnih rezultata.

Ova mlada takmičarka je  trenutno vlasnica sedam državnih rekorda za juniorke  na otvorenom (dva puta 50, FITA 144, FITA 900 kao i na 70, 60, 50, 30 metara u FITA 144) i  dva u zatvorenom na 18 metara - juniorskog i kadetskog. Ove godine postala je i seniorska šampionka Srbije na otvorenom i trenutno je broj jedan na državnoj rang listi za juniorke.


Datum: 11.10.2013. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...