x

Kopaonik domaćin SP u smučanju za novinare 2016.

Na Generalnoj skupštini Svetskog udruženja novinara (SCIJ) u toku Prvenstva sveta za novinare u smučanju, u španskom ski centru Bakueira - Beret, Kopaonik je velikom većinom glasova (33:20) pobedio favorizovane ski centre iz Francuske i Švedske i dobio organizaciju Svetskog prvenstva u smučanju za novinare od 5. do 12. februara iduće godine.. 

Posle nedavne organizacije Evropa kupa, kojom je Kopaonik ponovo pokazao da je odličan domaćin najvećih sportskih takmičenja, najpoznatiji srpski ski centar dobio je, tako, još jedno, veliko međunarodno priznanje.

SCIJ je veoma uticajna organizacija koja okuplja novinare iz čitavog sveta. Prvenstveno se bave praćenjem zimskih sportova. Dolaskom na Kopaonik naš ski centar imaće priliku da se predstavi predstavnicima sedme sile i potvdi se kao regionalni lider u zimskom turizmu.

 Svaki od 250 novinara, koji su najavili dolazak na Kopaonik, učestvovaće u brojnim panel diskusijama i razgovorima čiji će ciljevi biti promocija srpskog turizma i ski centra Kopanik. 

Kadidaturu Kopaonika, koji je predložio ski pres sekcija  UNS, podržalo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo omladine i sporta, Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda.  Suorganizatori i domaćini su Skijališta Srbije i MK Mountin rizort.

Srpski tim na Prvensvu sveta u smučanju za novinare u Španije ove godine su činili Zoran Živkov (Top spid), Milan Bošković (B92) Mirko Milićević (TAG medija), Nataša Mančić, Bojana Pepić (RTS – Radio Beograd), dok je kapiten tima  bila Dubravka Marković (RTS - Radio Beograd 1).
Datum: 13.03.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...