x

Milenko Sebić sportista godine u Trsteniku

Milenko Sebić sportista godine u Trsteniku
Milenko Sebić, strelac Crvene zvezde (lane u „Akademiji Maksimović“) član „bronzane“ reprezentacije Srbije MK puškom 60 metaka ležeći na SP u Granadi prošle godine, proglašen je za sportistu godine u Tresteniku.

 -Meni je prošla godina najbolja u karijeri, uz svetsku bronzu osvojio sam i tri domaće titule i oborio dva državna rekorda - rekao je Milenko Sebić za RTV Trestenik u direktnom video – linku iz Nemačke gde  se kao član reprezentacije takmiči na turniru u Minhenu.- Na rang listi SS Srbije sam završio godinu kao broj jedan puškom. Dobro sam počeo godinu jer smo na turniru u slovenačkom gradu Ruše  

Pletikosić, Stefanović i ja u dva dana dva puta popravljali ekipni državni rekord vazdušnom puškom. Zahvaljujem se Opštini Trstenik na ovom priznanju, a sjajnim rezultatima mnogo su doprineli moj trener prošle godine u “Akademiji Maksimović” Mira Maksimović  i sadašnji trener Alina Sebić. Ceo moj program prošle  godine izuzetno su podržali Ministarstvo omladine i sporta Srbije i Streljački savez Srbije na čemu im se zahvaljujem. Veliki oslonac imam i u porodici,  bez mame Radice i oca Nebojše  ne bi bilo ni mojih uspeha. 

Priznanje su primili Radica i Nebojša Sebić. Milenko Sebić je lane pobedio u finalu Kupa Srbije MK puškom trostav i 60 ležeći. Ima šampionsku titulu u trostavu i vicešampionsku u 60 ležeći. Na “VN Novog Sada” trijumfovao je trostavu i bio drugi u 60 ležeći. Na “Internacionalnom prvenstvu Beograda” osvojio je drugo i treće mesto vazdušnom puškom.

U karijeri, najveći uspeh  Milenko Sebić je zabeležio na Univerzijadi u Bangkoku 2007. kada je osvojio srebro MK puškom trostav. Ima i dve ekipne evropske medalje: 2013. u Osijeku bio je sa Mirosavljevim i Pletikosićem šampion Evrope u trostavu, a 2007. u Granadi osvojio je u istoj disciplini sa istim strelcima - bronzu.

Laureate i brojne ugledne goste na svečanosti  je pozdravio predsednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić.  

Najuspešniji klub je Aero klub Trstenik,  najbolji trener Milan Đorđević (Rukometni klub “Prva petoletka”),  a najbolji sportski radnik Goran Bošković (Aero klub Trstenik),
 Kuglašica “Prve petoletke” Tanja Petrović proglašena je za najbolju sportistkinju u pionirskom uzrastu, dok je u juniorsko - kadetskoj konkurenciji najbolja bila karatistkinja “Prve Petoletke” Ivana Nedeljaković. Najbolja škola u 2014. bila je OŠ “Živadin Apostolović”.
Datum: 01.02.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...