Bronza i rekord Arsovićevoj za kraj u Kuvajtu

Andrea Arsović strelac Partizana osvojila je bronzanu medalju MK puškom 60 metaka ležeći poslednjeg, petog, dana četvrte “Velike nagrade emira od Kuvajta” sa 621 krug i oborili sopstveni državani rekord (620,4 sa Šampionata sveta prošle godine u Granadi). Pobedila je Hrvatica Snježana Pejči (koja je trijumfovala i u trostavu) sa 624,4 kruga, druga je Norvežanka Siv Anita Dramstad sa 622,8 krugova. U ovoj disciplni žene ne gađaju finale. Učestvovalo je 25 takmičarki.

- Presrećna sam, na jakom turniru osvojila sam tri medalje i imam komplet svih boja, a uz to oborila sam dva državna i jedan lični rekorod – rekla je Anmrea Arsović.-  Ovo je za mene veliki podstrek i potvrda da naporan rad, sa trenerom Donevićem, daje prave rezultate. Čeka nas prvi veliki izazov u sezoni, Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u martu u Arnhemu u Holandiji. Takmčenje u Kuvatu vazdušnom puškom pokazalo je da sam u dobroj formi.

Trener Dragan Donević, kome je u Kuvajtu asistirao Goran Mikec, je  istakao:
- Iako smo došli samo sa četvoro takmičara za koje je sve troškove, kao i za trenere, platio organizator kome se zahvaljujem na gostoprimstvu, osvojili smo osam medalja što je fantastičan rezultat, da nam pozavide i mnogo brojnije selekcije. Andrea Arsović je gađala odlično, i da nije bilo male krize u četvrtoj seriji kada je “ubila” 101,8 krugova, upustila bi se u borbu i za najsjajniji trofej. Čestitke zaslužju svi reprezentativci, Mirosavljev je gađao u tri finala, Arsovićeva, Mikec i Pletikosić u po dva.  

Arsovićeva je MK puškom trostav sa 458,6 krugova oborila sopstveni državni rekord finala (457,8)  a MK puškom 60 metaka ležeći takođe svoj državni rekor sa 621 kruga (stari 620,4). Lični rekord postavila je vazdušnom puškom 420 (stari 419,9).

Srpski strelci su, u konkurenciji takmičara iz Francuske, Slovenije, Norveške, Mađarske, Kazahstana, Japana, Mongolije, Albanije, Hrvatske, Malezije, Uzbegistana, Bruneja, Saudijske Arabije, BiH, Omana, Katara, Jordana, Maldiva, Tunisa, Bangladeša, Kuvajta... osvojili osam medalja - tri zlatne, dve srebrne i tri bronzane. Zlatom su se okitili Damir Mikec u gađanju MK pištoljem, Andrea Arsović vazdušnom puškom i Nemanja Mirosavljev MK puškom 60 metaka ležeći! Srebra su pripala Andrei Arsović i Nemanji Mirosavljevu (oboje MK puškom trostav), a dok su bronzane trofeje osvojili Damir Mikec vazdušnim pištoljem, Andrea  Arsović MK puškom 60 metaka ležeći i Nemanja Mirosavljev vazdušnom puškom. Stevan Pletikosić je bio četvrti MK puškom trostav i osmi vazdušnom puškom. 

U 2013. na „Velikoj nagradi emira od Kuvajta“ (2014. nisu učestvovali), strelci Srbije su osvojili ukupno deset medalja: šest zlatnih i četiri bronzane. Najsjajnija odličja pripala su Andriji Zlatiću MK pištoljem, Nemanji Mirosavljevu vazdušnom puškom, Andrei Arsović vazdušnom puškom i MK puškom trostav i Zorani Arunović MK i vazdušnim pištoljem. Bronze su osvojili Nemanja Mirosavljev MK puškom 60 metaka ležeći, Ivana Maksimović MK puškom trostav, Bobana Veličković i Dimitrije Grgić  oboje vazdušnim pištoljem.
Datum: 30.01.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...