Petrović prvi na rang listi Evropskog kruga

Dragoslav Petrović nastavio je da ispisuje nove stranice istorije srpskog badmintona. Naš najbolji junior izbio je na prvo mesto rang liste evropskog kruga koja je objavljena u sredu 19. januara 2015, što je najbolji plasman nekog srpskog igrača na ovoj listi. Zahvaljujući briljantnim rezultatima na turnirima Svetskog i Evropskog kupa Petrović je zaposeo na čelo sa 495 bodova, što je 15 više od drugoplasiranog na ovoj listi Austrijanca Volfganga Gnedta. Treće, četvrto i peto mesto drže Francuzi Toma Popov, Vinsent Medina i Aleksandre Hamer sa 450, 425 bodova, odnosno 420 bodova.

Rang lista evropskog kruga se pravi na osnovu svih rezultata u aktuelnoj sezoni, koja je počela u septembru prošle godine a trajaće do jula 2015. Naš mladi olimijac je tako trenutno bez premca od svih evropskih igrača budući da, zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije, u potpunosti realizuje plan i program takmičarskih aktivnosti. Inače, Petrović je u 2014. osvojio zlato i četiri srebra na turnirima Svetskog i Evropskog kupa. 

Trijumfovao je na YONEX Slovak Junior 2014, a stigao do finala na Israel Junior International 2014, Victor Croatian Junior 2014, RSL Czech Junior International 2014 i Turkey Junior 2014. Ovim rezultatima treba dodati i dve bronze u 2013. na Yonex Czech Junior International Orlova 2013 i 19. TEM Slovenia Junior International 2013. I 2015. član Razvojnog programa Olimpijskog komiteta Srbije otvorio je odlično. Na ovogodišnjem Polish Junior 2015, na kojem je lane stao u šesnaestini finala, plasirao se među osam najboljih što mu je, uostalom, i donelo proboj na čelo rang liste Evropskog kruga. 

Prvi naredni izazov na međunarodnoj juniorskoj sceni Petrović će imati od 12. do 15. februara u Pečuju gde ga očekuje nastup na 5th Multi Alarm Hungarian Junior. Kulminacija ove sezone biće 26. marta kada u Lublinu u Poljskoj počinje Evropsko prvenstvo za juniore gde će naš reprezentativac biti jedan od nosioca i, svakako, jedan od konkurenata za postolje.

Datum: 23.01.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...