x

Fedor Emelianenko odlikovan Ordenom svetog apostola Luke

Fedor Emelianenko odlikovan Ordenom svetog apostola Luke Foto: SBC

Fedor Emelianenko odlikovan Ordenom svetog apostola Luke, i ohrabruje sve ljude dobrog srca, koji su u mogućnosti, da pomognu obnovu manastira Oreškovica.


Fjodor Vladimirovič Emilijanenko (Fedor Emelianenko), čuveni "Poslednji imperator", po mnogima, najbolji je svetski MMA borac svih vremena.


Veliki je prijatelj i dobrotvor srpskog naroda i srpskih svetih manastira, i dodeljen mu je Orden svetog apostola i jevanđeliste Luke prvog reda, od Eparhije Braničevske, i vladike Ignjatija, kao velikom ktitoru i obnovitelju manastira Oreškovica, zadužbine Svetog velikomučenika cara Lazara, koju svojim velikim trudom i bespoštednim zalaganjem, od samog početka, obnavlja jeromonah Dušan Sinait, sa sestrinstvom manastira.


Posebnu zahvalnost za ovu objavu dugujemo Željku Mijiću koji je Fjodoru kao član porodice i neizmerno ga voli i poštuje, i bratski ga podržava i prati u svim velikim delima koja između ostalog čini za naš narod i svetinje.


Svi koji žele da pomognu obnovu ove velike svetinje, duhovnog, kulturnog i istorijskog nasleđa srpskog naroda, mogu to učiniti uplatama na žiro račun 160-135764-87  u "Intesa" banci, ili direktnim pozivom na broj u manastiru,  +381 64 957 47 84 (monahinja Vaznesnija).


Fjodor to čini od srca i iz velike ljubavi, i poziva sve koji su u mogućnosti da učine koliko je u njihovoj moći, u slavu Božiju a na zajednicu bratskih srpskog i ruskog naroda! Slava Bogu za sve!


Datum: 15.05.2024. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...