x

Četiri zlata za Radovanovića na prvenstvu Srbije za juniore 2024

Četiri zlata za Radovanovića na prvenstvu Srbije za juniore 2024 Foto: BASS

Tokom proteklog vikenda juniori u kategoriji U11, U13, U15, U17 i U19 borili su se za najprestižniju nacionalnu titulu prvaka Srbije. Prvenstvo je u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji okupilo više od 120 učesnika iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Vršca, Zrenjanina, Kragujevca, Kruševca, Petrovca na Mlavi koji su pokazali izuzetan sportski duh i lepotu pravih sportskih manifestacija. 


Prvog takmičarskog dana igrani su mečevi u muškoj i ženskoj pojedinačnoj konkurenciji za U11, U13 i U17 kategorije, kao i U13 i U17 dueli u konkurenciji muških i ženskih parova. Drugog takmičarskog dana rekete su ukrstili U15 i U19 juniori koji su se nadmetali u svih pet takmičarskih konkurencija.


Najtrofejniji takmičar turnira bio je Aleksa Radovanović BK Zmajevi sa osvojene čak 4 zlatne medalje – u muškom singlu do 15 i do 17 godina i sa klupskim patnerom Danilom Stevanovićem u muškim dublovima u ovim kategorijama. Stevanović je zajedno sa Đinom Čelar BK Zmajevi izvojevao i prvo mesto u konkurenciji U15 mešovitih parova, a Čelar je trijumfovala i u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji do 15 godina. U ženskoj U15 parskoj konkurenciji na pobedničko postolje popele su se Nađa Todorović i Milica Tomić iz BK Beograd, koje su ovaj uspeh ponovile i u kategoriji do 13 godina.


U kategoriji juniora do 17 i do 19 godina, pobednički pehar u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji otišao je u ruke Kruševljanke Teodore Latas, dok je sa klupskom partnerkom Andreom Bogojević izborila prvo mesto i u konkurenciji U19 ženskih parova. Najuspešniji takmičar do 19 godina bio je Pančevac Mihajlo Vig osvojivši zlato u muškom singlu i muškom dublu zajedno sa Vanjom Bokanom iz BK Dinamo. Na pobedničko postolje popeli su se i Uglješa i Čarna Mihajlović iz BK Clear u konkurenciji mešovitih parova do 19 godina. 


Takmičari u kategoriji do 13 godina pokazali su pravi takmičarski duh i veliki potencijal, a najuspešniji među njima bio je Konstantin Ristić iz BK Beograd koji je osvojio dve zlatne medalje – u u konkurenciji dečaka pojedinačno i u muškim parovima zajedno sa klupskim saigračem Filipom Stojadinovićem. Među devojčicama u pojedinačnoj ženskoj kategoriji, najbolja je bila Staša Lazović iz BK Novi Sad.


U najmlađoj juniorskoj konkurenciji do 11 godina, rekete su ukrstile devojčice u pojedinačnoj konkurenciji, a na pobedničko postolje popeli su se Marija Savić BK Zmajevi i Mateja Marković BK Ravens KG. 


Osim sportskih rezultata, dvodnevna atmosfera u Nacionalnom badminton centru pokazala je da sport ima i veoma važnu razvojnu ulogu u školskom uzrastu dece, kao i da je nezamenljiv u učenju o fer pleju, takmičarskom duhu, nošenju sa porazima i pobedama, kao i u  stvaranju zdravih međusobnih odnosa. 


Organizator Prvenstva Srbije za juniore bio je Badminton klub Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton saveza Srbije i Badminton savez Beograda, a uz pomoć prijatelja BASS, kompanija ”Tinšped“ i”Victor”.


Spisak svih osvajača medalja možete pronaći putem sledećeg LINKA.


Datum: 23.04.2024. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...