x

Otvaramo novu sezonu biznis trka - Schneider Electric Subotica Business Run 25. aprila na Paliću

Otvaramo novu sezonu biznis trka - Schneider Electric Subotica Business Run 25. aprila na Paliću Foto: Serbia Business Run

Prva od četiri poslovne trke iz Serbia Business Run serije biće održana u četvrtak, 25. aprila u 18.00 časova na Paliću.


Subotica Business Run je jedna od najvećih trka u gradu i najveći sportsko-poslovni događaj u ovom delu Srbije. Tokom pet godina organizovanja, u Subotici je učestovalo više od 3.000 zaposlenih iz preko 200 kompanija. 


I ove godine okupljamo 950 prijavljenih učesnika iz 59 kompanija koje posluju u Subotici i šire! Najbrojnije kompanije na startu su Continental Subotica sa 100 učesnika i AMETEK, sa 96 učesnika. 


“Prošlo je šest godina kako događaj organizujemo u Subotici i dalje uživamo da okupljamo najodgovornije kompanije i zaposlene iz ovog dela Srbije. Pored Subotičkog plumaratona, biznis trka je druga velika manifestacija koja okuplja ljude na trčanju, džoginu i šetnji.  Format trke se nije menjao, ali jeste ugoađaj. Ove godine nas očekuje provereno dobra staza, još bolja hrana, meseni i vege burgeri, te još jači koncert  po nadamo se sjajanom vremenu,” izjavio je direktor Serbia Business Run serije Veroljub Zmijanac.


“Kao lider na polju održivosti, ali i tradicionalni učesnik Serbia Business Run-a, mi smo već treću godinu za redom deo ove veoma važne manifestacije kao naslovni sponzor. Zajedno težimo jedinstvenom cilju - da Schneider Electric Serbia Business Run do 2025. godine postane najveći sportski događaj u regionu koji je potpuno održiv” – izjavio je Dragoljub Damljanovic, direktor Schneider Electric Razvojnog Centra u Novom Sadu.


Zdrav način života, odgovoran odnos prema prirodi, kao i zdravo poslovno okruženje su postulati na kojima Ball Packaging Europe gradi svoje poslovanje. Upravo zato se Ball Packaging Europe i ove godine priključio Business run trci, donirajući više od 23.000  imenki vode, napravljenih od čistog aluminijuma - ambalaže za piće koja može da se reciklira 100%, neograničen broj puta sa minimalnim gubicima. Cilj ove saradnje je zaštiti životne sredine, reciklaže i smanjenja otpada. 


Humanitarni aspekt događaja jeste Trka za šume - inicijativa doniranja sadnica i pošumljavanja najugroženijih delova Srbije. 


„Svesni smo sve ozbiljnije ekološke situacije, kao i važnosti poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja, tako da smo se sa velikim zadovoljstvom priključili ovoj inicijativi pošumljavanja. Realizovali smo uspešne sadnje 2022. godine u Beogradu, prošle u Zrenjaninu, a tokom ove godine se takođe nadamo velikom odzivu kompanija, kako bi akcija bila što uspešnija“, izjavila je  Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.


Od ove godine smo deo Adria Corporate Run Lige koja okuplja sve biznis trke iz regiona - Sbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Pobednički mešoviti timovi od 3 učesnika sa svake Business Run trke će imati priliku da učestuju na Adria Corporate Run Grand Prix-u, čije će finale biti organizovano u Podgorici 2025. godine. 


Ideja Serbia Business Run sportsko-poslovnog događaja jeste širenje svesti o zdravlju i zdravim životnim stilovima kroz trčanje kao idealnom načinu rekreacije. Do sada je na događajima učestvovalo preko 2000 kompanija i 40.000 zaposlenih. Svaku kompaniju predstavlja jedan kompanijski tim. Za timski plasman potrebno je minimum 3 učesnika, a ukoliko kompanija ima samo 1 predstavnika, on/ona se takmiči u individualnom plasmanu. I ove godine zaposlene očekuje bogat startni paket, a nakon istrčanih ili ishodanih 5k održava se After Work & Run žurka.


Serbia Business Run tradicionalno podržavaju kompanije kojima je zdrav način života i aktivnost zaposlenih jedna od suštinskih vrednosti, pored naslovnog sponzora partneri trke u Subotici su i Intersport, Ball Packaging i Heineken. Svaka od kompanija, pored toga što je stala iza događaja, njemu direktno i doprinosi kroz zanimljive aktivacije ili poklone za učesnike. 


Kompanije i njihovi zaposleni se takmiče u sledećim kategorijama: Najbrži tim (najbolje zbirno vreme prva tri trkača u timu), NajFIT kompanija – kompanija sa najviše trkača, Najbrži kolega i Najbrža koleginica. Najbolje očekuju pehari kao i robne nagrade partnera.


Nakon Subtice, serija se nastavlja i u Novom Sadu (9. maja), a nakon toga u Nišu (5. septembra) i Beogradu (26. septembra).


Više na:

 https://serbiabusinessrun.com/subotica


Datum: 23.04.2024. Autor: Tamara Grubiša

PROČITAJTE JOŠ...