x

Rukometaši Radničkog uspešno započeli plej-aut

Rukometaši Radničkog uspešno započeli plej-aut Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u susretu prvog kola plej-auta savladali na parketu hale Jezero ekipu Uba rezultatom 38:31, poluvreme 19:14 i tako uspešno započeli takmičenje u doigravanju Super rukometne lige. Nakon ovog trijumfa, Kragujevčani se nalaze na trećem mestu novoformirane tabele sa 18 osvojenih bodova.

Radnički je, iako lišen pomoći dva igrača iz startne postave, odličnom igrom otvorio duel i već u 3. minutu poveo sa 3:0, a ubrzo zatim i 5:1 u petom, time stavivši do znanja gostima, koji traže slamku spasa u borbi za opstanak u elitnom rangu takmičenja, da je potraže na drugom mestu. Sjajno su funkcionisale sve linije u igri kragujevačkog superligaša koji je održavao istovetnu prednost, a u 13. minutu beležimo i plus 7 na njihovom kontu (11:4). Čvrsta, kombinovana odbrana je bila nepremostiv bedem za goste, a iz takve defanzive je proistekao veliki broj kontranapada koje je uglavnom poentirao večeras neuhvatljivi Miloš Barudžić, koji je na kraju poneo laskavi epitet najboljeg igrača utakmice. Uspeli su uporni Ubljani da u jednom trenutku svedu zaostatak na minus 4 (12:8, 20.min), no to se pokazalo nedovoljnim za zahuktale domaćine, pa je na isteku prvog poluvremena rezultat glasio 19:14.

Već na samom startu drugog dela igre, Radnički u 35. minutu ponovo dolazi do plus 7 (22:15). Istim stilom i načinom igre, velikom borbenošću i požrtvovanjem, crveni su slamali otpor gostiju sa Uba, ne dajući im ni promil nade za rezultatskim povratkom. U 39. minutu na semaforu je stajao rezultat 26:17, što je označilo do tada najvećih plus 9 i što je dalo mogućnost stručnom štabu domaćina za većom kombinatorikom na terenu. Šansu su dobili i mladi igrači sa klupe koji nisu imali preveliki broj minuta u regularnom delu prvenstva i koji su uz starije i iskusnije kolege obilato iskoristili dobijenu priliku i sigurnom i na momente atraktivnom igrom priveli utakmicu kraju konačnim rezultatom 38:31.

Najefikasniji u redovima kragujevačkog superligaša su bili Miloš Barudžić sa 13 i Dušan Kasalović sa 8 pogodaka, dok su kod gostiju golgeterski prednjačili Srđan Milić i Dušan Panovski sa po 8 postignutih golova.

Igrač utakmice: Miloš Barudžić (Radnički)

RK Radnički – RK Ub: 38:31 (19:14)

Kragujevac: Hala Jezero. Gledalaca: 105

Sudije: Zoran Popov, Goran Ristić

Sedmerci: Radnički 6 (6), Ub 4 (2)

Isključenja: Radnički 8 min, Ub 10 min

Radnički: Đerić (8 odbrana), Veljković 1, Maljević 1, Veličković, Stanisavljević 2, Davidović 2, Mutavdžić 3, Mojsilović, Kasalović 8, Barudžić 13, Utvić, Stanojev 5, Stanojević 1, Ivanović (odbrana, sedmerac), Barjaktarević 2.

Ub: Maksović, Ranković, Radovanović 1, Milić 8, Mijatović, Ikonić, Veselinović, M. Žarković 3, Radovanović 3, L. Žarković 1, Mrdović (9 odbrana), Praščević 2, Leontijević (odbrana), Stolić 7, Terzić, Panovski 8.

U narednom,  2. kolu takmičenja u plej autu, Radnički gostuje u Vranju naredne srede 17. aprila.


Datum: 11.04.2024. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...