x

Četvrtfinale za Lončar na Malta International 2024

Četvrtfinale za Lončar na Malta International 2024 Foto: BASS

U periodu od 04. do 07. aprila srpske seniorske reprezentativke Sara Lončar i Sanja Perić učestvovale su na „Future series” turniru Svetske badminton federacije koji je okupio više od 350 elitnih badminton takmičara.


Aktuelna državna prvakinja u ženskom dublu Sara Lončar  demonstrirala je izvanrednu snagu i veštinu tokom turnira što je srpsku igračicu vinulo među 8 najuspešnijih takmičarki. U kvalifikacijama je Lončar savladala protivnice iz Hrvatske (Luna Šaban, 21-16, 21-13) i Danske (Ane Muritsen 21-13, 10-21, 21-12), čime se plasirala u glavni žreb takmičenja. Na startu glavnog žreba Lončar je nastavila u istom ritmu i  savladala prvo Špankinju Nikol Karulu (21:19, 21:19), a zatim i Poljakinju Joanu Rudnu (13:21, 21:16, 21:19). Žrebom je odlučeno da se srpska takmičarka već u četvrtfinalu susretne sa Indonežankom Aurelijom Salsabile, ispostaviće se, potonjom osvajačicom zlatne medalje. To nije pokolebalo mladu srpsku reprezentativku koja je i u ovom meču bila veoma konkurentna, ali je indonežanska takmičarka ipak slavila rezultatom 21:19, 21:16.


“S obzirom na rezultate na prethodnim turnirima, vidi se veliki pomak u mojoj igri, pre svega na fizičkom a i mentalnom planu. Fizički aspekt se najviše pokazao u meču protiv igračice iz Poljske, dok je mentalni došao do izražaja u meču protiv igračice iz Španije. Generalno sam prezadovoljna svojim učinkom na Malti, jedino ostaje žal jer zbog velikog broja prijavljenih takmičara nisam dobila priliku da nastupim i u mešovitom parovima sa svojim partnerom Andrijom Doderom”, izjavila je Sara Lončar.


Pored Sare Lončar, našu zemlju prestavljala je i Sanja Perić koja je u prvoj rundi kvalifikacija zabeležila pobedu nad Maltežankom An Mari Bezinom rezultatom 21:4, 21:9, ali je nažalost zaustavljena u drugoj, u meču protiv Nemice Barbore Bursove 21:15, 21:6. Perićeva je nakon toga takmičenje nastavila u ženskim parovima u tandemu sa Hrvaticom Lunom Šaban, a krajnji domet im je bio prvo kolo glavnog žreba, u kojem su izgubile od poljsko-ukrajinske kombinacije Tkač/Volskaja. 


Datum: 09.04.2024. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...