x

Crveno-beli slavili u Jezeru

Crveno-beli slavili u Jezeru Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su u susretu 15. kola Super rukometne lige poraženi na svom parketu od Crvene zvezde Primobet rezultatom 25:26, poluvreme 13:15. Nakon ovog poraza, kragujevačka ekipa se i dalje nalazi na sedmom mestu sa osvojenih 11 bodova.

Nakon poraza u kupu od ekipe Partizana, momke u crvenim dresovima je očekivao još jedan derbi susret, ovog puta sa velikim rivalom, beogradskom Crvenom zvezdom u prvom meču prolećne sezone i u kome su tražili iskupljenje za neuspeh u duelu sa crno-belima. Meč je započeo u uobičajenom ritmu gol za gol, sve do 10. minuta kada Radnički ima prvi put plus 2 (6:4). Pomenutu prednost domaćin je održavao narednih desetak minuta, a potom je stigao do najvećeg vođstva, prvenstveno zahvaljujući sjajnom Periću na golu, koji je stigao do brojke od 11 odbrana i odličnoj igri u defanzivi (12:8, 22.min). Ispostavilo se da je ovaj rezultat bio fatalan za Kragujevčane, jer su u tim trenucima propustili tri sjajne prilike u napadu da se dobrano rezultatski odlepe. I kao što biva u sportu, usledila je kazna i preokret u režiji Crvene zvezde koja serijom 5:0 prelazi u vođstvo (12:13, 29.min) i do kraja ovog dela igre povećava prednost i na odmor odlazi rezultatom 13:15.

Ista meta, isto odstojanje na startu drugog poluvremena, Kragujevčani su konstantno stizali vođstvo rivala koje se kretalo u intervalu od jednog do dva gola i nikako im nije uspevalo da uđu u rezultatski egal. Najveću priliku su imali pri rezultatu 20:21 kada je golman gostiju Bogunović "skinuo" kontru Barudžiću, a gosti u narednom napadu kaznili neuspešan pokušaj domaćih igrača u čiju igru se uvukla nervoza, što je beogradska ekipa uspešno iskoristila i u 52. minutu dolazi do maksimalnih plus 4 (21:25). Borbeni igrači Radničkog koji se nikad ne predaju su uspeli da "zamute vodu", stignu do minus jedan, ali je u poslednjem napadu šut Panića sa 9 metara zaustavio gostujući čuvar mreže i tako potopio nade domaćina za osvajanjem jednog boda, tako da je uz zvuk sirene konačni rezultat glasio 25:26.

Najefikasniji u redovima Radničkog su bili Miloš Barudžić sa 6 i Boško Stanisavljević sa 4 pogotka, dok su kod Beograđana golgeterski najraspoloženiji bili Dušan Šmigić sa 7, a Miloš Bujišić i Mihailo Šljukić su dodali po 5 golova.

Igrač utakmice: Aleksa Bogunović (Crvena zvezda)

RK Radnički – RK Crvena zvezda Primobet: 25:26 (13:15)

Kragujevac: Hala Jezero. Gledalaca: 350

Sudije: Ivan Mošorinski, Aleksandar Pandžić

Sedmerci: Radnički 3 (2), Crvena zvezda 3 (1)

Isključenja: Radnički 4 min, Crvena zvezda 8 min

Radnički: Đerić (odbrana), Veljković, Maljević, Stanisavljević 4, Davidović 3, Mutavdžić 3, Perić (14 odbrana, 2 sedmerca), Mojsilović, Kasalović 2, Barudžić 6, Knežević, Utvić 3, Stanojev 3, Panić 1, Stanojević, Barjaktarević.

Crvena zvezda: Radovanović 4, Nenadić, Urta, Andrejević 1, Trivunović, Bogunović (9 odbrana), Majes, Šmigić 7, Bujišić 5, Petrić, Radovanović, Šljukić 5, Pavlović, Kolundžić 4, Kovačević (3 odbrane), Jelisić.

Naredne subote, 17. februara, rukometaši Radničkog putuju u Pančevo, gde će ih ugostiti domaćin, ekipa Dinama u okviru 16. kola Super rukometne lige. 


Datum: 12.02.2024. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...