x

Minimalan poraz rukometašica Radničkog na svom parketu

Minimalan poraz rukometašica Radničkog na svom parketu Foto: SPD RADNIČKI

Rukometašice Radničkog su u četrnaestom kolu Super rukometne lige poražene na svom parketu od ekipe Medicinara iz Šapca rezultatom 24:25, poluvreme 11:12. Nakon ove runde šampionata, Kragujevčanke se i dalje nalaze na osmom mestu sa 6 osvojenih bodova.

Jednu od najslabijih partija u prvom delu prvenstva, igračice Radničkog su pružile protiv večerašnjih protivnica, što im je bio dodatni motiv da im se revanširaju za pretrpljeni poraz i poprave bodovni saldo na tabeli. Otvorile su Kragujevčanke meč startnim vođstvom 2:0 (4.min), no gošće iz Šapca hvataju ritam i preokreću rezultat (2:3, 11.min). Usledio je period izjednačene igre u kome su se ekipe smenjivale u međusobnom vođstvu od samo gola prednosti. Rukometašice Radničkog su u središnjem delu prvog poluvremena ispustile par puta priliku u situacijama sa igračicom više da se rezultatski odlepe, a koštale su ih i tehničke greške, tako da se do samog isteka 30. minuta vodila bespoštedna borba u ritmu gol za gol, pa se na veliki odmor otišlo minimalnom prednošću Medicinara 11:12.

Krenule su gošće odlučnije na samom startu drugog poluvremena i po prvi put povele sa 2 gola razlike (11:13, 33.min), no domaće igračice prebacuju u viši stepen prenosa, potpomognute sjajnom Amnom Pidro na golu i serijom 3:0 dolaze do 14:13 za samo dva minuta igre. Kao i u prvom delu usledio je dug period izjednačene igre, sve do 45. minuta kada Šapčanke ponovo imaju plus 2 na svom kontu (45.min), ali u sledeća 4 minuta Kragujevčanke ponovo dolaze do egala (22:22, 49.min). Treće isključenje i suspenzija organizatorke igre Dunje Tasić u 52. minutu je zaustavilo nalete domačih igračica, koje prelaskom na igru sa dva pivota uspevaju da održe nerešen rezultat do 57. minuta i pogotka Medicinara za 24:25, što se ispostavilo i konačnim rezultatom ove više nego uzbudljive utakmice.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Andrea Boner sa 7 i Jovana Potkonjak sa 4 pogotka, a kod gošći titulu najboljeg strelca su ponele  Aleksandra Vasić sa 8, dok su Ana Blagojević i Jovana Dragosavljević dodale po 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Amna Pidro (Radnički) 

RK Radnički – ŽRK Medicinar: 24:25 (11:12)

Kragujevac: Hala Jezero. Gledalaca: 150 

Sudije: Marko Obradović, Vladimir Vučić

Sedmerci: Radnički 4 (4), Medicinar 5 (5)
Isključenja: Radnički 10 min, Medicinar 16 min

Radnički: Pojužina, Jonović 4, Bjelak 1, Đorđević, Stošić 3, Pidro (16 odbrana), Inđić, Božinović 2, Potkonjak 4, Boner 7, D. Ranković, Petrović, Tasić 3, Vučićević, Z. Ranković, Andrić.

Medicinar: Jovanović 2, Obradović, Ilić, Radić 1, A. Vasić 8, Lacković 1, Gezović (3 odbrane), T. Vasić, Cvejić (2 odbrane), Blagojević 5, Stević, Dragosavljević 5, Mandić 3, Rakić, Vuksanović.

Narednog vikenda rukometašice Radničkog idu na noge ekipi Crvene zvezde. 

Datum: 10.02.2024. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...