x

Neverovatna pobeda Crvenih

Neverovatna pobeda Crvenih Foto: SPD Radnički

U prvoj utakmici 21. kola Košarkaške lige Srbije, Radnički je u Čačku u triler završnici ostvario 11. pobedu u sezoni, rezultatom 65:68 (17:11, 23:22, 14:10, 11:25).

Posle veoma lošeg izdanja u Kraljevu, Kragujevčani su došli u goste odličnoj ekipi Čačak 94 Quantox, protiv koje su zabeležili pobedu u prvom delu sezone. Nije dobro počelo za kragujevčki sastav koji je ponovo loše otvorio meč i dozvolio domaćinu da već na kraju prve četvrtine stekne 6 poena viška. Međutim, Crveni nisu smeli da dozvole isti scenario kao protiv Sloge i mnogo bolje ulaze u drugi deo igre. Na 2 minuta do kraja poluvremena Radnički stiže do izjednačenja. Pad koncentracije Crvenih u poslednjih 120 sekundi druge deonice koriste domaći igrači i sa 7 poena viška odlaze na pauzu.

Nošen dobrom igrom sa kraja druge četvrtine Čačak 94 otvara sjajno treći period i rešava u svoju korist rezultatom 14:10 stiže do prve dvocifrene prednosti na utakmici (54:43). Kapiten, Marko Đerasimović, pokreće svoj tim u poslednjoj deonici i uz pomoć Danila Labovića i Kobi Webstera dovodi svoj tim u prvo vođstvo u 36. minutu meča još od prve četvrtine. Domaćin uzvraća udarac, vraća višak na svoju stranu, a pogotkom Stefana Lakića na ulasku u poslednji minut stiže do ogromnih +4 (63:59). Da Crveni ne izađu pognute glave sa terena pobrinuli su se Kobi Webster i Tray Croft koji sa vezanih 6 poena prave preokret i dovode svoj tim na korak od pobede. Radničkog pomaže i polovična realizacija sa linije slobodnih bacanja domaće ekipe, dok je s druge strane kapiten pogodio 3 od 4 i doneo svom timu zasluženu pobedu. Imali su šansu domaći u poslednjem napadu da dođu do produžetka, ali je Petar Grojić promašio šut za tri poena i slavlje Kragujevčana je moglo da počne.

Aleksandar Danilović je bio najbolji igrač Čačka 94 sa 17 poena i 6 skokova. Tray Pulliam je meč završio sa 8 poena i 10 asistencija.

Kobi Webster je odigrao najbolji meč od kada je pojačao redove Radničkog. Upisao je 16 poena i 3 skoka. Tray Croft je postigao 13 poena uz koje je pridodao i 4 asistencije. Kapiten, Marko Đerasimović, je postigao 10 poena i bio ključni faktor za preokret i veoma važnu pobedu Crvenih, kojom ostaju u trci za Super ligu.


Datum: 09.02.2024. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...