x

Novak Obradović novi predsednik KS Beograda

Novak Obradović novi predsednik KS Beograda
Novak Obradović nekadaši reprezentativac, prvotimac Partizana, izabran je jednoglasno za novog predsednika Kuglaškog saveza Beograda (KSB) na izbornoj Skupštni KSB u Beogradu.

Za generalnog sekrtara KSV izabrana je  kuglašica EDB Suzana Radosavljević. Kako je rekao novi predsednik Novak Obradović, formiranje Upravnog odbora KSB uslediće posle novogodišnjih praznika. Obradović je sa Arpadom Antalom na kadetskom Prvenstvu sveta 1998. u Blanskom osvojio srebrnu medalju u paru.

Skupštini su prisustvovali delegati svih devet beogradskih klubova: Beograda, Partizana, Crvene zvezde,  EDB, Pobednika, Tehnohemije, IMR, Soko Štarka i Kolubare.

Na Skupštini KSB usvojeni su izveštaji o radu i finansijski izveštaji. Dosadašnji predsednik Petar Grebenar, koji je u tri mandata vodio KSB,  zahvalio se svim članovima Upravnog odbora na saradnji i istakao:

- Kuglanje je, zahvaljujući pre svega sjajnim rezultatima reprezentacije, potom i beogradskih klubova Beograda, Partizana i Crvene zvezde u međunarodnim kupovima, u drugoj kategoriji sportova sa budžeom od 3,5 miliona dinara. Imali smo ogromnu pomoć, razumevanje i sjajnu saradnju sa Sekretarijatom za sport i omladinu Beograda i Sportskim savezom Beograda, klubovima smo olakšali rad jer je sekretarijat plaćao termine treninga i jedno nismo uspeli, iako smo uložili mnogo napora, da Beograd dobije gradski kuglaški centar. Taj veliki zadatak koji bi ispunio san generacija begradskih kuglaša, ostaje u amanet novom rukovodstvu – naglasio je Petar Grebenar. – Naš „Trofej Beograda“, na kome su se predstavili i afirmisali mnogi kadetski i juniorski reprezentativci, stekao je ogroman ugled u regionu kao jedan od najkvalitetnijih turnira za mlade.

Grebenar se posebno zahvalio na ogromnoj pomoći u radu koju  su KSB pružili Kuglaški savez Srbije, predsednik Uroš Dragojlović i generalni sekretar Vojko Pavlović. 

Miloš Mitrović dugogodišnji kuglaški radnik, nekadašnji kuglaš, potom osnivač i trener jednog od nauspešnijih ženskih klubova u istoriji kuglanja u Beogradu višestrukog državnog prvaka ženske ekipe Duge, dobio je posebno priznanje KSB za veliki doprinos u razvoju i afirmaciji kuglaškog sporta. 

Datum: 28.12.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...