x

Pronađena zlatna žila u Bugarskoj

Reprezentacija Srbije u raketnom modelarstvu koja trenutno učestvuje na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj (od 22.-30.avgusta), od samog početka takmičenja postiže vrhunske rezultate.

Drugog dana takmičenja seniorski deo nacionalnog tima je osvojio ubedljivo prvo mesto u klasi S3A - rakete sa padobranom i to u konkurenciji od 25 zemalja. Naša Vesna Katanić sa Lukom Volarević i Miodragom Čipčićem postigli su da se himna Srbije po prvi put čuje na ovom Svetskom prvenstvu. Luka zauzeo četvrto mesto u konkurenciji od pet najboljih takmmičara sveta, među kojima su eminentni inženjeri i konstruktori balističkih projektila Amerike, Rusije i Italije.

Prethodnog dana, junior Dejan Žak,  koji se prvi put takmiči u reprezentaciji, osvojio je izuzetno visoko peto mesto u klasi S1A. U ekipnoj konkurenciji u istoj klasi, naši najmlađi raketaši u sastavu Dejan Žak, Dejan Čančarević i Danilo Runić, osvojili su treće mesto. Katanić Zoran, Vladimir Čipčić i Živan Josipović, uspeli su da pored ruske, kineske, poljske i američke reprezentacije ipak osvoje treće mesto u veoma jakoj konkurenciji. Da se protivnici Srbije ni u pojedinačnoj konkurenciji ne opuste, potrudio se Zoran Katanić koji je osvojio bronzanu medalju.

Organizatori Svetskog prvenstva u raketnom modelarstvu su Vazduhoplovni savez Bugarske i Međunarodna vazduhoplovna organizacija (FAI). Na takmičenju učestvuje preko stotinu takmičara iz 30 zemalja. Srpski tim u Bugarskoj čine: Srpski tim čine Zoran Katanić - svetski prvak u klasi S4B, S3A, S4A, Branislav Krčedinac - nosilac statue "Zlatnog orao 2014", Živan Josipović - višestruki šampion sada vođa tima i takmičar, Vladimir Čipčić - svetski šampion u klasi S5C, Luka Volarević - dobitnik plakete "Zlatni orao 2014" za najboljeg juniora, Mihailo Petrović - dobitnik diplome "Zlatni orao 2014", Miodrag Čipčić - juniorski šampion u klasi S5B, Vesna Katanić - dobitnica diplome "Zlatni orao 2014", Danilo Runić - dobitnik plakete "Zlatni orao 2014" u VM, Dejan Čančarević, Dejan Žak i Dragan Jevtić - direktor reprezentacije i pomagač.   Uz  takmičare, u ekipi naših modelara nalazi se i g-din Srđan Pelagić koji je će na takmičenju imati ulogu predsednika FAI žirija i g-din Nikola Cvjetičanin sudija na takmičenju.

 Datum: 28.08.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...