x

Objavljen žreb za finalnu fazu Dejvis kup-a 2023.

Objavljen žreb za finalnu fazu Dejvis kup-a 2023.

111. (4. po novom sistemu) izdanje finalnog takmčenja teniskih nacionalnih reprezentacija za muškarce, pod nazivom Dejvis kup održaće se u periodu od  12. septembra do 26. novembra 2023. godine, u Engleskoj, Nemačkoj, Italiji, Hrvatskoj i Španiji, a u organizaciji Međunarodne teniske Federacije (ITF).


Dejvis kup 2023


Raspored mečeva i rezultati - Dejvis kup 2023


Voljom žreba izvučeni su sledeći parovi finalne faze Dejvis kupa 2023.:


Kanada - Finska

Češka Republika - Australija

Italija - Holandija

Srbija - Velika Britanija 


Aktuelni šampioni reprezentativci Kanade, koji su uživali u fantastičnoj nedelji u Bolonji zahvaljujući nenajavljenim Aleksisu Galarnou i Gabrijelu Dijalu, nastaviće odbranu titule u Fajnal 8 protiv Finske. 


Finci, koji su ostvarili sopstvenu bajkovitu priču nakon iznenadnih pobeda nad SAD i Hrvatskom u Spiledu, na svom prvom nastupu u grupnoj fazi finala Dejvis kupa, nadaće se još jednom izuzetnom nastupu protiv tima Franka Dančevića. 


Pobednik ovog duela će u polufinalu igrati protiv pobednika Češke i Australije, što svakako nije lak zadatak za ljude Lejtona Hjuita, s obzirom da su Česi bili jedini tim koji je izašao iz grupne faze sa nepogrešivim rekordom od devet pobede iz svojih devet odigranih mečeva.


Holandija će ove godine igrati protiv Italije, ali će to biti težak test protiv italijanske ekipe koja može da računa na Janik Sinera, Mateo Beretinia, Lorenco Musetia, a sada i njihovog junak grupne faze, Mateo Arnaldia.


Velika Britanija, koja je zaprepastila Francusku u uzbudljivom takmičenju pred 13.000 navijača u Mančesteru u nedelju, suočava se sa još jednom zapanjujućom reprezentacijom: protiv Srbije Novaka Đokovića, najboljeg igrača sveta koji je dosad osvojio 24 grend slem titule.


Datum: 20.09.2023. Autor: /

PROČITAJTE JOŠ...