x

Počinje 7. Smederevska liga u streljaštvu

Počinje 7. Smederevska liga u streljaštvu Autor fotografije: V. Gogić
Streljačka družina "Smederevo“ i Streljački klub "Heroj Srba“, ove godine, organizuju sedmu po redu Smederevsku ligu u streljaštvu, sezona 2014/2015. Liga traje sedam kola, a prvo kolo održaće se u petak 26. decembra, na strelištu u Smederevu.

Ujedno sa početkom ligaškog takmičenja obeležićemo i jedan jubilej vredan pažnje - 40 godina u streljaštvu Ljiljane Adžić, strelca i streljačkog radnika oba smederevska streljačka kluba. Ljiljana Adžić je aktivna i danas u streljaštvu. Predsednik je SK "Heroj Srba“, licencirani je sudija Streljačkog saveza Srbije saveznog ranga i takmiči se u Smederevskoj ligi. U ime gospođe Ljiljane Adžić, i u ime svih strelaca Smedereva, najljubaznije Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovaj jubilej. Program svečanog otvaranja počinje u 18.00 časova, 26. decembra 2014.

Smederevska liga se puca po svim važećim pravilima Streljačkog saveza Srbije za kategorije serijska vazušna puška 20 dijabola za kadete i kadetkinje, a strelci će se kao i do sada takmičiti u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Liga se završava 24. aprila, kada će se pucati sedmo poslednje kolo. Termin finala, odnosno četvrti Smederevski kup, u kome nastupa po 8 najboljih strelaca u muškoj i ženskoj konkurenciji biće naknadno utvrđen.

Organizacioni odbor Lige odlučio je da kotizacija za nastup u Ligi ostane nepromenjena i ona iznosi 3.000,00 dinara po jednom strelcu. Ekipu čine tri člana za koje se plaća kotizacija, dok je četvrti član rezerva i za njega se ne plaća kotizacija.  Kotizacija za nastup se uplaćuje na žiro račun Streljačkog kluba "Heroj Srba - Bezbednost“, broj 150-2200310001079-76, kod CREDY banke.

Za ovu cenu organizatori su u obavezi da obezbede nagrade, pehare, medalje i diplome za najbolje tri ekipe u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i za najbolja tri pojedinca u muškoj i ženskoj kategoriji. Svakom strelcu je obezbeđeno oružje, dijabole, streljačka oprema, stručno osoblje i dva termina nedeljno za trening.  Svih 7 kola lige sudiće licencirane sudije Streljačkog saveza Srbije. Rezultati ovogodišnje lige biće objavljivani u lokalnim sredstvima javnog informisanja.

Očekuje sa da ove godine učestvuju sve ekipe koje su se i do sada takmičile: Železara, ZC "Sveti Luka“, Elektromorava, Policijska uprava, "Kore-MIG“, Prijatelji "NSGNM“, "Heroj Srba“, ali i novih koje su već prijavile svoje učešće, poput ženske ekipe smederevskog Suda, a  renomirana smederevska štamparija "New Press“ je novi sponzor ženske ekipe koja je prošle godine trijumfovala pod imenom"Prijatelji NSGNM“.

Zainteresovanost za učešće u Smederevskoj ligi u gađanju serijskom vazdušnom puškom pokazale su i neke ekipe i pojedinci  iz drugih gradova, tako da se očekuje da liga ove sezone izađe iz lokalnih okvira. Sve zainteresovane radne organizacije, pojedinci, bivši strelci i rekreativci, mogu prijaviti učešće u sedmoj Smederevskoj ligi do 26. decembra na telefon Streljačke družine "Smederevo“026/4621-956 ili na mob. 064/380-12-23.
 
Datum: 22.12.2014. Autor: Marija Aničić

PROČITAJTE JOŠ...