x

Pioniru nagrada Vihor

Pioniru nagrada Vihor
Ženski Kuglaši klub Pionir iz Subotice, trećeplasirani tim  Lige šampiona ove godine,  dobitnik je nagrade “Vihor” Sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine i Vlade Vojvodine  za 2014.

Marinika Tepić, sekretar Sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine  uručila je nagradu predsedniku kluba Eržebet Molnar, koja je i potpredsednik Kuglaškog saveza Srbija, a prisustvovale su  kuglašice Livia Santo, Renata Vilov, Nevenka Joković iz Sabina Šokac. Ovo je prvi put u istoriji nagrade “Vihor”, koja se od 2002. dodeljuje za vrhunska dostignuća u sportu u Vojvodini, da je dobitnik iz kuglaškog sporta, jednog do najtrofejnijih neolimpijskih sportova u Srbiji. Ženski Kuglaški klub Pionir je ove godine dobio i najveće društveno - sportsko priznanje u Vojvodini, nagradu “Jovan Mikić Spartak”.

U konkurenciji sportista dobitnik je Davor Štefanek, svetski šampion u rvanju, član zrenjaninskog Proletera, dok je u konkurenciji sportistkinja drugu godinu za redom nagrada pripala Ivani Španović atletičarki novosadske Vojvodine, koja je u troskoku osvojila evropsko srebro na otvorenom i svetsku bronzu u dvorani.

Nagradu u konkurenciji muških ekipa dobio je  Fudbalski klub Vojvodina iz Novog Sada koji je, na stoti rođendan, osvojio Kup Srbije.

Klubovi su nagrađeni i sa po 400.000 dinara dok su dobitnici pojedinačnih nagrada i njihovi treneri dobili po šest prosečnih plata u Vojvodini.

Novčanim nagradama nagrađeno je 34 sportista i sportistkinja i devet trenera. Od kuglaških reprezentativaca dobili su ih za svetsku juniorsku bronzu u sprintu Vesna Boškov (Banat), za svetsku seniorsku bronzu u miksu Jasmina Anđelković (Džambo invest, Novi Sad),  za svetsko juniorsko zlato u miksu Maja Đukić  (Radnički, Novi Sad) i David Lainščak (Polet AV) kao i Radovan Vlajkov iz zrenjaninskog Banata, svetski juniorski vicešampion u kombinaciji i član omladinske reprezentacije Srbije koja je na SP u Brnu ove godine osvojila juniorsku svetsku titulu sa svetskim rekordom. Novčane nagrade je uručila podsekretar u Sekretarijatu za sport i omladinu Vojvodine Aleksandra Ristić. Ukupno je, u bruto iznosu, podeljeno 1,8 miliona dinara.

U žiriju za dodelu nagrade "Vihor“ bili su sekretar za sport i omladinu Vojvodine Marinika Tepić, atletski trener Goran Obradović, veslačica Ivana Filipović, predsednik Vaterpolo saveza Vojvodine Zoran Vučković i sportski novinar Lazo Bakmaz.


Datum: 24.12.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...