x

Besplatan javni trening u Kraljevu 2023

Besplatan javni trening u Kraljevu 2023

Snaga porodice - Jaka porodica, zdravi ljudi


Sportsko edukativni projekat Aktivnija Srbija u sedmoj sezoni prvi put dolazi u Kraljevo.


Javni trening Aktivnija Srbija 2023 održaće se u periodu od 21. maja do oktobra 2023. godine, na više lokacija u Srbiji, u organizaciji tima Aktivnija Srbija.


Pod pokroviteljstvom Grada Kraljeva I Sportskog Saveza Kraljeva u petak 23. juna održaće se javni trening na atletskom stadionu. Projekat već sedam godina za redom okuplja građane ( cele porodice) na zajedničkom treningu, dok se mališani takmiče u igrama bez granica, odrasli imaju mogućnost sa stručnjacima u oblasti sporta vežbaju, razmene iskustva, pokrenu se i budu aktivni, što je primarni cilj projekta.


Aktivniji malci - Aktivnija Srbija


Sve je veća potreba da se podigne svest o uticaju redovne fizičke aktivnosti na kvalitetan i zdrav život. Poznato nam je da na zdravlje utiče veliki broj različitih faktora: fizičkih, emocionalnih, unutrašnjih i spoljašnjih. Na neke faktore, nažalost, ne možemo da utičemo ma koliko god se trudili (kao što su genetika ili trenutna starost), ali postoje faktori koji su u značajnoj meri pod našom kontrolom. Tu, pre svega, akcenat stavljamo na 3 stavke koje su vodeći uzroci hroničnih bolesti u današnjem svetu: nepravilna ishrana, nezdravi životni stil (u koje spada preterano konzumiranje alkohola, neredovan san, konzumiranje cigareta) i fizička neaktivnost.


Projekat Aktivnija Srbija upravo se bavi ovom problematikom, u kojoj se prvenstveno stavlja akcenat na nedovoljnu svest građana Srbije o uzrocima koji dovode do hroničnih oboljenja, a koji su povezani sa životnim stilom.


Prijavi se


Datum: 21.06.2023. Autor: Aktivnija Srbija

PROČITAJTE JOŠ...