x

Košarkašice Srbije ubedljive protiv Slovačke na EP u Ljubljani

Košarkašice Srbije ubedljive protiv Slovačke na EP u Ljubljani Foto: FIBA

Naša ženska reprezentacija bila je ubedljiva i u drugom kolu D grupe Evropskog prvenstva u Ljubljani protiv Slovačke – 90:52.


Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2023 održaće se u periodu od 15. do 25.  juna  2023. godine, u Izraelu i Sloveniji, u organizaciji Košarkaškog saveza Izraela, Košarkaškog savez Slovenije i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2023


Poslednji meč u D grupi izabranice selektorke Marine Maljković igraju u nedelju od 15.00 sati protiv Mađarske. Samo pobeda ih sigurno vodi direktno u četvrtfinale.


Naše košarkašice su od prvog minuta nametnule ritam i brzo povele 12:3, a do prve dvocifrene prednosti stigle su u 8. minutu – 23:12. Dominirala je Srbija u svim segmentima, razlika u kvalitetu bila je očigledna, a posle trojke i dvojke Jovanović na kraju prve deonice bilo je 30:12.


Isto je bilo i u drugoj četvrtini, naš tim je potpuno kontrolisao dešavanja na parketu, a u 15. minutu bilo je 36:22. Pokušavale su Slovakinje da se približe, ali je Srbija bila mnogo bolja i na veliku pauzu otišla sa 47:31.


U trećoj četvrtini rasla je prednost Srbije, koja je nastavila da puni koš rivala, pa je u 26. minutu bilo 57:33, a po isteku 30. minuta i nedostižnih 65:35.


U poslednjem periodu igre, naše devojke su održavale i povećavale veliku prednost, rutinski privele meč kraju i upisale više nego zasluženu pobedu.


SRBIJA – SLOVAČKA 90:52 (30:12, 17:19, 18:4, 25:17)


Kompletnu statistiku možete videti ovde


Izjava Marine Maljković nakon utakmice:

Bilo je pozitivnih stvari, ali bilo je mnogo, mnogo greška, u odbrani i u napadu. To je nešto što mora da se ispravi već za narednu utakmicu. U subotu imamo trening u terminu utakmice protiv Mađarske. Moramo da se dogovorimo između sebe… I u napadu i u odbrani je bilo grešaka, i promašenih zicera i promašenih šuteva, i loše zagrađivanje. Baš je bilo dosta, dosta grešaka. To mora da se ispravi. I to je to. Tačka.


U nedelju sledi meč protiv Mađarske…


Da bi se dobila ta utakmica, sve ovo definitivno mora da se ispravi. Mnogo jak, neugodan protivnik. Igraju veoma agresivno, veoma požrtvovano. To su igračice iz najjačih mađarskih klubova, a već smo pričali o njihovoj ligi. Ne postoji nijedna koja ne igra Evroligu, u najgorem slučaju je u Evrokupu, i to na vrlo ozbiljnom nivou. Stvarno zaslužuju svaki respekt. Igraju jako dobro. Okej, izgubile su sada od Turske u poslednjim sekundama, ali sve što su pokazale do sad je stvarno dobro. Sa ovom igrom kao protiv Slovačke, nemamo šta da tražimo. (Izvor: KSS)


Datum: 16.06.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...