x

3X3 reprezentacija Srbije je šesti put šampion sveta!

3X3 reprezentacija Srbije je šesti put šampion sveta! Foto: FIBA

Košarkaški savez Srbije na čelu sa predsednikom Predragom Danilovićem i generalnim sekretarom Zlatkom Bolićem čestita muškoj 3X3 reprezentaciji Srbije ogroman uspeh, šestu titulu svetskog šampiona koju su naši basketaši osvojili u Beču, pošto su u finalu svetskog prvenstva pobedili reprezentaciju SAD rezultatom 21:19! Naš 3×3 nacionalni tim je ubedljivo najtrofejniji u istoriji, što je plod zajedničkog rada i velikog ulaganja KSS u ovaj olimpijski sport.


Još jedno svetsko zlato osvojili su Dejan Majstorović, Marko Branković, Mihailo Vasić, Strahinja Stojačić, predvođeni selektorom Markom Žderom, a u stručnom štabu su bili trener Danilo Lukić, kondicioni trener Aleksandar Milošević i fizioterapeut Stojan Subašić.


Meč je počeo izjednačeno, posle minut i po bilo je 3:3. Poveli su Amerikanci sa 5:3, ali je Vasić pogodio dva puta i izjednačio. Primili su naši igrači dve lake dvojke, ali je uzvratio Majstorović za 7:9. Izjadnačio je sjajni Majstorović na 10:10, ali je rival dobio dva penala i ponovo poveo – 12:10, a nešto kasnije posle novog faula za dva poena i na 14:11. Proradio je konačno Stojačić za 14:14, ali su Amerikanci ponovo poveli 18:15. Promašio je Branković zicer, Vasić napravio faul, posle koga je rival poveo 19:15. Izjednačili smo na 19:19 uz dosta sreće i dve dvojke. Imali smo napad za pobedu, Mjastorović je promašio dvojku ali je Stojačić uhvatio i poentirao za 20:19. Presekao je Majstorović loptu koja je završila kod Brankovića, on je dodao Vasiću koji je doneo šesto svetsko zlato Srbiji!


Naš tim je ovim uspehom obezbedio plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024.


Naš Strahinja Stojačić je izabran za MVP igrača celog turnira, kao i u idealnu „trojku“ turnira.



Izjava nakon meča:


Dejan Majstorović: "Bio je ovo lud meč, gubili smo 19:15… Ponosan sam na moj tim, ovo je bio veliki meč, borili smo se na život i smrt i pobedili smo! Hvala svim navijačima na ogromnoj podršci!"


U ženskoj konkurenciji, zlato su osvojile Amerikanke, koje su u finalu savladale Francusku 16:12. (Izvor: KSS)


Datum: 05.06.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...