x

Uspešno završeno EP u odbojci za srednjoškolce

Uspešno završeno EP u odbojci za srednjoškolce Foto: BAŠS

Sport spaja, sport donosi radost. To je parola koju su sportisti poslali iz Trebinja, gde je uspešno završeno Evropsko prvenstvo u odbojci, za uzrast srednjoškolaca. Vesti za Srbiju su i više nego dobre. Osvojili smo tri medalje, zlato i bronzu u muškoj i srebro u ženskoj konkurenciji. Takmičenje je održano u kompleksu Grad sunca, a po pravilima ESSF svaka zemlja može imati po dve ekipe.

U konkurenciji dečaka Srbiju 1 predstavljala je Požarevačka gimnazija, Srbiju 2 tim sastavljen od gimnazijalaca iz Beograda. Po sistemu svako sa svakim igralo je šest ekipa, a Požarevljani su izborili prvo mesto u grupi i plasman u finale, protiv drugoplasirane ekipe srednjoškolaca iz Modriče, koja je predstavljala Republiku Srpsku. U finalu i borbi za zlato, videli smo sjajan meč i pobedu Požarevljana 2:0. U meču za treće mesto Beograđani su pobedili srednjoškolce iz crnogorskog Bara 2:1.

Kod devojaka, Srbiju su predstavljale gimnazijalke iz Beograda. U svojoj grupi bile su sjajne, ostvarile su tri pobede bez izgubljenog seta. Pobeđene su Čehinje, Moldavke i predstavnici Republike Srpske. U polufinalu su bile bolje od druge ekipe iz Republike Srpske. U meču za zlato izgubile su od predstavnica Crne Gore, podgoričke Gimnazije 2:1.

Treba reći i da je najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković, posetila učesnike. Bilo je sjajno i Tijana se preko sat vremena družila i slikala sa dečacima i devojčicama. Takmičenje su otvorili Željko Tanasković, predsednik ESSF i Selma Čabrić, ministarka porodice, omladine i sporta R. Srpske. 

Sastavi naših ekipa. Požarevačka gimnazija: Nikola Stanojević, Stefan Popović, Dušan Ristić, Veljko Ristić, Luka Predić, Veljko Jevtić, Boško Lazarević, Mateja Predić. Profesor Nikola Mojsilović. Najbolji igrač turnira je Nikola Stanojević. Beograd: Rastko Karavelić, Matija Despotović, Jakov Ljubojević, Dimitrije Nevoljica, Nikola Jovević, Nikola Radičević, Sava Radić, Vukašin Tomić, Luka Bojković. Profesor Predrag Filipović.

Od igrača i igračica iz Srbije, nagrade su otišle: Najbolji libero je Dušan Ristić, najbolji bloker je Sava Radić. Kod devojaka najbolji napadač je Anastasija Ivković a najbolji libero Ksenija Petrović.

Kako su nas obavestili sportska direktorka Evropske škoske sportske federacije Gorica Bilak Moconja i glavni delegat Goran Ivković, takmičenje od svih učesnika nosi sjajne utiske. Mečeve je gledao i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Datum: 30.05.2023. Autor: Slobodan Đurić

PROČITAJTE JOŠ...