x

Razgoropađeni Šumadinci spremni da dopišu novu prvenstvenu recku

Razgoropađeni Šumadinci spremni da dopišu novu prvenstvenu recku

Sjajnu formu, oličenu u pet uzastopnih trijumfa, odbojkaši Radničkog pokušaće da potvrde pobedom protiv ekipe Mladog radnika iz Požarevca, u utakmici 21. kola BPŠ Superlige Srbije, koja je na programu u subotu od 19 časova u kragujevačkom SBB Jezeru.

Ne nazire se kraj trijumfalnom nizuKragujevčana. Nakon Karađorđa iz Topole, Spartaka iz Ljiga, Jedinstva iz Stare Pazove i Crvene zvezde, prošlog vikenda je pred četom trenera Alekse Brđovića oružje položila i ekipa Takova. Put do petog uzastopnog trijumfa u prvenstvu nije bio nimalo lak za Šumadince, koji su, očigledno energetski ispražnjeni nakon teškog duela sa Crvenom zvezdom, propustili priliku da znatno ranije „patosiraju“ veoma borbene Milanovčane.

Dobri rezultati u proteklom delu sezone neminovno su doveli i do rasta samopouzdanja kod izabranika trenera Alekse Brđovića pred sam završetak ligaškog dela prvenstva i početak plej-ofa.

Usudiću se da kažem da je trenutna atmosfera u ekipi možda i najbolja od početka sezone. Imali smo mali pad u formi, koji se nekako poklopio sa mojom povredom nakon kup utakmice sa Partizanom,ali smo uspeli da se podignemo i serijom od pet uzastopnih pobeda učvrstili smo se u samom vrhu tabele. Očekujem da ovu dobru formu prenesemo i u plej-of, gde ćemo pokušati da doguramo što je moguće dalje, ističeNikola Petrović, organizator igre kragujevačkog tima.

Mnogi timovi bi nakon niza od pet uzastopnih pobeda poleteli visoko, ali ne I Kragujevčani, koji ostaju čvrsto na zemlji. Svesni su Šumadinci da bi svaki vid opuštanja u ovom periodu sezone vrlo lako mogao da im se obije o glavu, pa zato sa maksimalnom ozbiljnošću pristupaju narednim prvenstvenim izazovima. 

Već u subotu odbojkaše Radničkog očekuje novi duel sa dobro poznatim rivalom, ekipom Mladog radnika, koja trenutno zauzima sedmo mesto na superligaškoj tabeli, sa tri pobede manje u odnosu na kragujevački tim. Požarevljani su u jednom periodu sezone bili prilično visoko pozicionirani na tabeli, čak su se „rvali“ sa beogradskim Partizanom za „kotu dva“, a onda kao da im je neko spustio roletnu, upali su u vrtlog slabih rezultata, iz koga su tek nedavno uspeli da „isplivaju“. Predvođena prvim poenterom lige, Ukrajincem AndrijemTupčijem, ekipa Mladog radnika nikako nije rival za potcenjivanje, čega su svesni i Kragujevčani, koji su, doduše, prilično lako izašli na kraj sa Požarevljanima u prvom međusobnom okršaju ove sezone, u kome su slavili sa maksimalnih 3:0 u setovima.

Bez obzira na naš ubedljiv trijumf u prvom meču ove sezone, smatram da ekipa Mladog radnika nije nimalo naivan protivnik. Sigurno da nas očekuje još jedna veoma zahtevna utakmica, u kojoj ćemo morati da uložimo maksimalan napor kako bismo došli do novog trijumfa. Povoljna okolnost je povratak u ekipu Davida Kovača, tako da ćemo posle dužeg vremena ponovo biti kompletni i spremni da odgovorimo očekivanjima naših navijača, koje ovim putem pozivam da nas podrže u što većem broju, dodajePetrović, koji je, interesantno, svoje prve odbojkaške korake načinio upravo u ekipi iz Požarevca.

Ulaz na utakmicu je slobodan za sve posetioce.

Datum: 16.03.2023. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...