x

Rukometaši Radničkog srušili Leskovčane na svom parketu

Rukometaši Radničkog srušili Leskovčane na svom parketu Foto: SPD RADNIČKI

Rukometaši Radničkog su se u velikom stilu vratili na pobednički kolosek, savladavši u svojoj SBB hali Jezero starog rivala iz Leskovca, ekipu Dubočice 54 rezultatom 25:20, poluvreme 13:11 i tako upisali prvi prolećni trijumf. Kragujevčani su ovom pobedom popravili bodovni saldo na tabeli i nakon ovog kola se nalaze na šestom mestu sa 20 osvojenih bodova.

Utakmice sa timom iz Leskovca su oduvek obilovale velikom dozom neizvesnosti i rezultatskih preokreta i bile uživanje u svemu što rukomet pruža. Imperativ pobede koji se nadvio nad glavama domaćih igrača je bio razlog za nesigurniji start meča. Nakon početnog ispitivanja snaga i rezultata 3:3, gde je domaće držao u životu Dušan Kasalović sa 3 pogotka, Dubočica prva stiče 2 gola viška na svom kontu (3:5, 9.min), a odmah nakon toga i 4:6. Tih prvih 14 minuta je bilo potrebno domaćinu da dođe do svoje prepoznatljive igre i zaigra u svom stilu. Ubrzo posle izjednačenja (6:6, 15.min) u režiji Mutavdžića, igrači u crvenim dresovima su se razleteli po terenu i nakon samo 5 minuta imaju solidnu prednost (10:7), koju uspešno održavaju, a u 27. minutu pogotkom Đerića prvi put i plus 4 (13:9). Uspeli su Leskovčani sa dva gola da smanje prednost Šumadinaca i na poluvreme se otišlo rezultatom 13:11.

Drugi deo igre je od samog starta protekao u manje efikasnoj igri nego prvi. Proradili su čuvari mreže obe ekipe, a rapidno se i povećao broj tehničkih grešaka na obe strane. Do 43. minuta je postignuto samo 6 golova u izjednačenoj, rovovskoj bitci, a na semaforu je stajao rezultat 15:15. Od tog trenutka na terenu je zagospodario samo jedan tim. Rukometaši Radničkog su u svom karakterističnom stilu postavili bedem ispred svog gola, zaigrali raznovrsnije u fazi napada i do 50. minuta stekli ispostavilo se nedostižnu prednost. U tom periodu je uz Barudžića, koji je bio konstantna opasnost za gol protivnika i kapiten Prodanović postigao vrlo bitna 3 gola. Gosti su samo u jednom trenutku uspeli da smanje na 20:18, no to se ispostavilo kao trenutak slabosti Radničkog. Krenula je crvena furija u novi nalet i u 57. minutu beležimo rezultat 24:18, što je bio uvod u rutinski završetak utakmice konačnim rezultatom 25:20.

Najefikasniji u redovima Radničkog su bili Miloš Barudžić sa 7 i Dušan Kasalović sa 5, a kod gostiju je golgeterski najraspoloženiji bio Aleksandar Milićević sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Miloš Barudžić (Radnički)

RK Radnički – RK Dubočica 54: 25:20 (13:11)

Kragujevac: SBB Hala Jezero. Gledalaca: 500

Sudije: Nikola Musić, Stevan Đurašinović

Sedmerci: Radnički 3 (1), Dubočica 4 (3)

Isključenja: Radnički 18 min, Dubočica 10 min

Radnički: Maljević, Grubor 2, Stanisavljević 1, Prodanović 3, Mutavdžić 2, S. Đerić, Mojsilović, Kasalović 5, Barudžić 7, Knežević 3, Utvić, Đerić 1, Stanojev 1, Jovanović, Ivanović, Zlatanović (9 odbrana).

Dubočica: Cvetković, Stefanović, Milićević 5, Radulović 2, Tasić, Mađar, Mitrović, Spasić 1, Atanasković, Ristović 3, Stolić 2, Radisavljević 2, Pavlović 2, Anđelković 3, Kocić (10 odbrana), Arđelan (2 odbrane).

Sledeću utakmicu Radnički će odigrati u Kikindi gde će ih u četvrtfinalu Kupa Srbije „Prof. dr Branislav Pokrajac“ ugostiti domaćin RK Kikinda Grindex u sredu 22. februara. 

Datum: 17.02.2023. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...