x

Održan Svetosavski turnir za početak nove takmičarske godine

Održan Svetosavski turnir za početak nove takmičarske godine Foto: BASS

Više od stotinu učenika iz osnovnih i srednjih škola iz Beograda, Pančeva, Kragujevca, Kruševca, Vršca, Zrenjanina, Petrovca na Mlavi i Novog Sada takmičilo se u kategorijama I i II razred, III i IV razred, V i VI razred, VII i VIII razred osnovnih škola i I–IV razred srednjih škola. Tokom čitavog dana školarci iz Srbije su sa svojim vršnjacima odmeravali snage i znanje u badmintonu na čak 145 odigranih mečeva, a pozitivnu atmosferu zaokružilo je nezaobilazno druženje i sjajna energija. 


Tradicionalni međuškolski turnir organizaovao je Badminton klub Beograd uz pokroviteljsku podršku Ministarstva sporta, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Badminton saveza Srbije i Badminton saveza Beograda. Prijatelji takmičenja su bili Victor, Tin Šped, Siboasi i Koka Plus.


Svetosavski turnir Beograd 2023 okupio je školarce iz 52 škole iz Srbije čime je otvorena nova takmičarska godina i nastavljen intenzivan rad na razvoju školskog sporta i stvaranju mogućnosti da se što veći broj dece upozna i bavi ovim divnim olimpijskim sportom. 


Najuspešniji takmičari i medaljisti ovogodišnjeg takmičenja su:


U kategoriji I-II razred: Marija Savić OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Kruševca (zlato), Nikolina Vulić OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Kruševca (srebro), Vuk Stojanović iz OŠ “Miroslav Antić” iz Beograda i Tamara Latas OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Kruševca (bronza).


U kategoriji III-IV razred - dečaci: Andrija Isailović OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Kruševca (zlato), Filip Stojadinović OŠ “Mladost” iz Beograda (srebro), Stefan Maksimović OŠ “Radoje Domanović” iz Kragujevca i Vuk Stojanović OŠ “Radoje Domanović” iz Kragujevca (bronza).


U kategoriji III-IV razred - devojčice: Nađa Todorović OŠ “Filip Kljajić Fića” iz Beograda (zlato), Lena Brkić OŠ “Filip Filipović” iz Beograda (srebro), Staša Lazović OŠ “Jovan Popović” iz Novog Sada i Miona Barišić OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Kruševca (bronza).


U kategoriji V-VI razred – dečaci: Vasilije Popović OŠ “Radoje Domanović” iz Beograda (zlato), Aleksa Đorđević OŠ “Ujedinjene nacije” iz Beograda (srebro), Maksim Vidaković OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Novog Sada i Sava Ivanović iz OŠ “Stanislav Sremčević” iz Kragujevca (bronza).


U kategoriji V-VI razred – devojčice: Lenka Lazović OŠ “Jovan Popović” iz Novog Sada (zlato), Lina Spasić OŠ “Jovan Dučić” iz Beograda (srebro), Tea Stanimirović OŠ “Sveti Sava” iz Pančeva i Milica Tomić OŠ “Braće Jerković” iz Beograda (bronza).


U kategoriji VII-VIII razred – dečaci: Ignjat Gomilanović OŠ” Bata Bulić” iz Petrovca na Mlavi (zlato), Đorđe Omrčen OŠ “Ruđer Bošković” iz Beograda (srebro), Marko Petković OŠ “Ruđer Bošković” iz Beograda i Luka Šušnica OŠ “Gavrilo Princip” iz Beograda (bronza).


U kategoriji VII-VIII razred – devojčice: Vera Đorđević OŠ “Ujedinjene nacije” iz Beograda (zlato), Marija Milojević Matematička gimnazija iz Beograda (srebro), Lena Krstić OŠ “Ivan Gundulić” iz Novog Sada i Jana Vasiljević OŠ “Jovan Sterija Popović” iz Beograda (bronza).


U kategoriji srednjoškolaca od I do IV razreda – dečaci: Vojin Božinović Dvanaesta beogradska gimnazija (zlato), Ivan Stefanović Prva beogradska gimnazija (srebro), Sava Jankucić Gimnazija Mladost iz Petrovca na Mlavi i Aleksa Pažin Matematička gimnazija iz Beograda (bronza).


U kategoriji srednjoškolaca od I do IV razreda – devojčice: Katarina Vig Gimnazija Uroš Predić iz Pančeva (zlato), Katarina Rakić Gimnazija Mladost iz Petrovca na Mlavi (srebro), Nevena Angeloski Gimnazija Mladost iz Petrovca na Mlavi i Jovana Marković Gimnazija Mladost iz Petrovca na Mlavi (bronza).


Datum: 30.01.2023. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...