x

Sjajan start godine - bronza za Tomića i Vitman

Sjajan start godine - bronza za Tomića i Vitman Foto: BASS

Reprezentacija Srbije u sastavu Mihajlo Tomić, Anđela Vitman i Marija Sudimac učestvovala je na turniru svetskog seniorskog kupa u Estoniji. Najuspešniji srpski miks dubl nastavio je osvajački pohod na medalje iz prethodne godine i na samom startu 2023. u Talinu izvojevao bronzano odličje.


Takmičenje su Tomić i Vitman započeli rutinskom pobedom od 2:0 protiv švedskog para Maksa Svensona i Ronak Oljae, nakon čega su sjajnom igrom savladali naredne protivnike Ludviga Akselsona i Džesiku Silvenoinen, takođe iz Švedske (21:19, 8:21, 21:14). U borbenom duhu nastavio je srpski par i u četvrtfinalnom meču protiv italijanskog dvojca Baileti/Korsini gde su serijom fantastičnih poena zasluženo pobedili rezultatom 21:13, 21:6. Polufinalni meč doneo je mnogo uzbuđenja. Nakon izgubljenog prvog seta, najbolji srpski miks dubl povratio je svoju igru i doveo nadmetanje do usijanja, ali je nemački dvojac Burkadi/Mihalski u presudnom poenu meč rešio u svoju korist. Tomić i Vitman završili su takmičenje kao treći najbolji par Yonex Estonian International i Srbiji doneli još jednu medalju sa međunarodne takmičarske scene.


Najbolja srpska seniorka u konkurenciji žena pojedinačno Marija Sudimac poražena je na samom startu turnira od Francuskinje Malje Hoareu, a nakon turnira boraviće u Danskoj gde će nastaviti sa daljim radom u podizanju svoje takmičarske forme na BEC trening kampu za igračice u ženskom singlu.


„Rezultatski još jedan uspešan nastup Mihajla i Anđele, pogotovo što su na turniru nastupili u jeku priprema za narednu sezonu što se nekako i osetilo u polufinalnom meču. Imali su šansu da u polufinalu u drugom setu preokrenu meč ali je nemački par ipak ovoga puta zasluženo bio bolji i otišao u finale”, izjavio je glavni trener reprezentacije Milan Barbir nakon turnira uz pohvale srpskom dvojcu i Mariji Sudimac za kvalitetno predstavljanje Srbije na ovom jakom svetskom kupu.


Učešće reprezentacije Srbije na turniru u Estoniji podržalo je Ministartvo omladine i sporta Republike Srbije kroz obezbeđivanje neophodne finansijske podrške.


Datum: 16.01.2023. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...