x

Sportska Nova Godina počinje boksom

Sportska Nova Godina počinje boksom Foto: BSS

Plemenita veština otvara sportska sezonu 2023. u Srbiji. Meč za šampionku Evrope u boksu, koji će se održati 5. januara u sportskoj dvorani na Zlatiboru biće prvo sportsko takmičenje u 2023. godini. U organizaciji Balkan Boxinga, Bokserskog saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Turističke organizacije Zlatibor, Opštine Čajetina i Ministarstva sporta zlatiborska boks veče priuštiće svim ljubiteljima ovog sporta pet mečeva koji će biti prenošeni u direktnom tv prenosu na TV Arena Fight za ceo region.


Srpska reprezentativka u olimpijskom boksu Jelena Janićijević, osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 2022, boriće za evropsku profesionalnu titulu u poluvelter kategoriji, do 63 kilograma, protiv Sare Veidman iz Nemačke.


Bokserski spektakl na Zlatiboru: Jelena Janićijević u pohodu na evropsku profi titulu


Jelena je protekle takmičarske godine iskovala Srbiji prvu medalju u istoriji kada su u pitanju evropski odnosno svetski šampionati u ženskom boksu. Susret sa nemačkom šampionkom na Zlatiboru biće za Jelenu prvi prifesionalni meč pred domaćom publikom. Do sada je boksovala sedam profi susreta, sve u inostranstvu, aktuelna je šampionka Starog kontinenta (EBU evropska titula) i trenutno je četvrta na svetu.  


Bronzana srpkinja u olimpijskom boksu protiv Nemice Veidman u poluvelter kategoriji boriće se za šampionski pojas i ulazak na zvaničnu rang listu izazivača šampionke sveta Irkinje Keti Tejlor.


Jelena Janićijević pred titulom profesionalne šampionke Evrope u WBO verziji


U uvodnim borbama Zlatiborske boks večeri 5. januara 2023. Boksovaće finalisti Zlatne rukavice 2022, ali ovaj put u profesionalnom boksu:


-Antonio Biset (Kuba) vs Igor Rogić - poluvelter


-Aleksa Marković vs Josif Bijelić  - lakoteška


-Nenad Jovanović vs Vladimir Gubaš - polusrednja


-Nikolina Gajić vs Aleksandra Rapajić - polusrednja


U zabavnom programu u sportskoj hali Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor  nastupiće Teodora Džehverović.


Datum: 03.01.2023. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...