x

Jasna Šekarić selektor Srbije za discipline pištoljem

Jasna Šekarić selektor Srbije za discipline pištoljem Foto: SSS

Legenda srpskog sporta Jasna Šekarić je novi selektor streljačke reprezentacije Srbije za discipline pištoljem.


Jasnu Šekarić je za selektora imenovao Upravni odbor SSS na svojoj poslednjoj sednici u 2022, a na predlog sportskog direktora SSS Dragana Markovića, koji je do sada obavljao dužnost selektora za pištolj.


Dobro je poznato da je Šekarićeva najuspešniji srpski olimpijac, osvajač pet medalja na OI (zlato, tri srebra, bronza). Tri puta je progalašavana za najboljeg strelca godine u svetu (1990, 1995, 2005), a Svetska streljačka federacija ju je izabrala za najboljeg strelca 20 veka. Više puta je proglašavana za najboljeg sportistu Jugoslavije, SCG i Srbije. Osvojila je preko 90 medalja na najvećim takmičenjima (Olimpijske igre, prvenstva sveta i Evrope, svetski kupovi...).


Pre četiri godine dobila je nagradu Olimpijskog komiteta Srbije „Olimpijsko srce – Svetomir Đukić“, koja se dodeljuje za posebna dostignuća i životni doprinos u jačanju olimpijskog pokreta.


Takmičarsku karijeru završila je 2016, a odmah potom počela da se bavi trenerskim poslom. Položila je ispit za „B“ trenersku licencu Međunarodne streljačke federacije. Radila je kao trener mlađih kategorija u SK Novi Beograd-Ušće i individualni trener prerano preminule Bobane Momčilović Veličković, koja je pod nadzorom Jasne Šekarić beležila brojne uspehe, a između ostalog osvojila i titulu prvaka Evrope na svom poslednjem takmičenju, EP u Vroclavu 2020. godine.


Datum: 30.12.2022. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...