x

Košarkaši Radničkog oprezno sa fenjerašem

Košarkaši Radničkog oprezno sa fenjerašem Foto: SPD RADNIČKI

Posle teško izvojevane pobede u derbiju sa somborskim Džokerom, košarkaši Radničkog ovog vikenda putuju za Čačak, gde ih u subotu od 20 časova u Sportskoj hali kraj Morave očekuje duel sa ekipom Železničara, koja se trenutno nalazi na samom začelju tabele A grupe Druge muške lige Srbije, sa samo dva ostvarena trijumfa u prethodnih devet kola.

Uz dosta muke i svesrdnu pomoć Fortune, koja ih je pogledala u trenucima kada je to bilo najpotrebnije, Šumadinci su došli do izuzetno važnog trijumfa u duelu sa najvećim konkurentom u borbi za prvo mesto na tabeli A grupe, ekipom Džokera iz Sombora. Kragujevčani su se ovom pobedom osamili na čelu tabele, uz velike izglede da na toj poziciji dočekaju završetak regularnog dela takmičenja.

Dugo i veoma temeljno smo se pripremali za utakmicu sa Džokerom, jer smo znali da nam od nje u velikoj meri zavisi dalji tok sezone. Važnost utakmice je učinila svoje, tako da je bilo dosta oscilacija u našoj igri, ali smo u neizvesnoj završnici imali više koncentracije i mirnoće u odnosu na protivnički tim i uspeli smo da upišemo možda i najvredniju pobedu u dosadašnjem delu sezone. Ovim putem bih se zahvalio svim našim navijačima na podršci koju su nam pružali od prve do poslednje sekunde utakmice. Zbog toga ovu pobedu posvećujemo njima, u nadi da će nastaviti da nas tako zdušno podržavaju i u narednim utakmicama sve do konačnog ostvarenja našeg zacrtanog cilja, a to je plasman u Košarkašku ligu Srbije, istakao je u svom osvrtu na minuli derbi sa ekipom Džokera snažni centar Mihailo Todorović.

Naredna stanica na putu ka željenom odredištu biće Čačak, gde će puleni trenera Stevana Mijovića odmeriti snage sa poslednjeplasiranim Železničarom, ekipom koju su već jednom uspeli da savladaju ove sezone u svom „SBB Jezeru“ (85:72). Nepovoljan zdravstveni bilten, kao i fizička i psihička istrošenost igrača nakon iscrpljujućeg derbija sa Somborcima, svakako ne idu u prilog Kragujevčanima pred sutrašnje gostovanje u Čačku, ali uprkos svim tim nepovoljnima okolnostima pobeda ne bi smela da bude dovedena u pitanje.

Železničar je jedna veoma dobra i iskusna ekipa, čiji kvalitet svakako prevazilazi trenutni plasman na tabeli. Posebno su nezgodni na svom parketu, gde su ostvarili i svoje dve jedine pobede u sezoni. Mi imamo određenih problema sa povređenim igračima, ali verujem da će se do subote zdravstveni bilans popraviti i da ćemo kompletni i motivisani uspeti da preskočimo i ovu prepreku, poručuje Todorović.

Datum: 09.12.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...