x

Najbolji srpski esportisti u pohodu na Kinu

Najbolji srpski esportisti u pohodu na Kinu

Svetski šampionat po imenu Global Esports Games koji održava Globalna Esport federacija po četvrti put, ove godine će ugostiti Kina u periodu od 10. do 16. decembra. Poznata po svojoj rastućoj esport industriji, Kina je odgovarajući domaćin za ovo prestižno okupljanje gejmera, profesionalaca i entuzijasta iz celog sveta. 

Kako globalna esport industrija nastavlja da se brzo širi, događaji poput Globalnih esport igara igraju ključnu ulogu u učvršćivanju esporta kao glavnog oblika kombinacije zabave i takmičenja, istovremeno gajeći sportski duh i fer-play. Kao vodeći događaj Global Esport Games je značajan faktor koji utiče na kontinuiran rast i profesionalizaciju esporta, otvarajući put novim mogućnostima, sponzorstvu, razvoju talenata i ulaganju u infrastrukturu.

Ovom događaju će prisustvovati učesnici iz celog sveta, uključujući profesionalne esport organizacije, amaterske timove, individualne igrače, različite kreatore sadržaja, profesionalce u gejming industriji i gledaoce. Zahvaljujući Srpskom Savezu Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) i naša zemlja je učesnica ovog događaja. 

Naši igrači će se takmičiti u nizu popularnih esport naslova, uključujući i Dotu 2, MLBB, Asseto Corsu i i Honor of Kings, kako u muškoj tako i u ženskoj kategoriji. Svaki turnir nudi značajne nagradne fondove, privlačeći vrhunske talente i žestoku konkurenciju, a kvalifikacije za ove igre će se održati u julu ove godine. U decembru prethodne godine ovaj događaj je bio održan u Rijadu, gde je Srbija osvojila bronzanu medalju u Doti 2, savladavši domaćine, Saudijsku Arabiju sa ubedljivim rezultatom 2-0, a ove godine očekujemo još veći uspeh. 

„Očekujemo veliki broj prijava za kvalifikacije za šampionat u Kini. Što se samog saveza tiče potrudićemo se da odradimo sve na najvišem nivou. Ovo je prilika da se opet pokažemo u najboljem svetlu nakon što smo prošle godine u Rijadu zauzeli treće mesto u ukupnom plasmanu u Doti 2 u jakoj konkunrecji od 32 zemlje, a naravno sada se nadamo još većem uspehu“, izjavio je Stevan Rosić, event direktor Srpskog Saveza Elektronskih Sportova i Esportova (SESE).

Datum: 12.06.2024. Autor: Teodora Vlajić

PROČITAJTE JOŠ...