x

Uspešna polusezona hokejaša na travi

Uspešna polusezona hokejaša na travi Foto: SHNT Beograda

Savez hokja na travi Beograda u 2024. godini, učinjeno je dosta toga kako bi mladim takmičrima priredio mnoštvo dešavanja u oblasti hokeja na travi kako bi popularizovao hokej na travi kod školske omladine. Takođe, putem atraktivnih manifestacija i programa učinjeno je sve kako bi srpska prestonica bila uspešan organizator međunarodnih takmičenja i dobar domaćin hokejašicma i hokejašima iz Srbije i regiona.


Godinu smo započeli sa „Svetosavskim turnirom“ u dvoranskom hokeju u SRC Rakovica; učestvovalo 9 ekipa, na kojem su deca iz beogradskih osnovnih škola pored sporta, izložila svoje likoven radove u dvorani SC Rakovica na temu „Svetog Save“, a najbolji radovi su prikladno nagrađeni.


Kako kaže Miro Jotić, gen.sek. SHNT Beograda, u prvoj polovini godine dosta toga smo uradili na poplarizaciji hokeja na travi kod školaraca, održali smo pregršt prezentacija na temu hokeja na travi, kao i takmičnja u dvoranskoh hokeju i hokeju na travi.


Zahvaljujući podršci Sekretarijata za sport i omladinu uspešno smo uradili sva planirana takmičenja za devojčice i dečake, kao i kamp za mlade i perspektivne sportiste.


Šampioni Beograda ekipa Jovan Ristić U 12 i ekipa Beograda, gostovali na takmičenju u Subotici a krajem meseca juna gostuju u Svilajncu. Deci pored takmićenja, pruža se prilika da u pozitivnoj atmosferi i timskom duhu steknu nove drugare iz sporta hokej na travi, a ujedno i da se upoznaju sa nekim mestima u kojima nisu bili.  


Jotić, dodaje da sve ove aktivnosti su dovele do toga da imamo par novih škola koje žele da se od septembra u njma krene sa sekcijama hokeja na travi. Dobro je poznata činjenica da bez baze dece iz osnovnih  škola nema uspešnog razvoja sporta pa tako i hokeja na travi. Napominjem da za školske sekcije obezbeđujemo besplatno svu opremu: hokejaške palice, loptice i ostale stvari neophodne za rad i da nema članarina.


U toku letnjeg školskog raspusta organizovaće se besplatne radionice hokeja na travi na Adi Ciganliji i Borči.


Datum: 12.06.2024. Autor: Miro Jotić

PROČITAJTE JOŠ...