x

Adidas predstavio revolucionarnu patiku za trčanje - Energy Boost

Adidas predstavio revolucionarnu patiku za trčanje - Energy Boost
Adidas je na globalnom nivou predstavio poslednju u nizu inovaciju za trčanje, patike Energy Boost. Ono što Energy Boost izdvaja od ostalih patika za trčanje je BOOST penasti đon, koji pruža najveći povraćaj energije i koji je uveo revoluciju u tehnologiju izrade sportske obuće.

"adidas pomaže sportistima da budu još bolji. Sa našom novom BOOST penom, došli smo do bitnog zaključka: Svi žele više energije. Bilo da trčite maraton, trenirate za narednu sezonu, ili jednostavno trčite kako biste se vratili u formu, naši revolucionarni BOOST  jastučići pružiće veći povraćaj energije nego bilo koja druga patika za trčanje" rekao je Erik Lidke, direktor adidas Sport Performance. "Energy Boost predstavlja budućnost u izradi obuće za trčanje".

BOOST  kombinuje poboljšane performanse, onoga što je u prošlosti bilo kontradiktorno: meki jastučići i povratak energije rade zajedno kako bi pružili trkačima neprevaziđeno iskustvo. "Energija je jedna od najvažnijih elemenata za svakog sportistu. Obično svi razmišljaju samo o brzini, ali energija predstavlja tajno oružje koja vas može izdvojiti od konkurencije. Dodatna energija vam omogućava da gurate sebe ispred ostalih i da cilj prođete prvi, naročito ako trčite sprint kada se broje milisekunde" rekao je Johan Blejk, aktuelni svetski prvak na 100m, koji se pridružio na zvaničnom adidas predstavljanju patike Energy Boost.


BOOSTovani jastučići
Tajna BOOSTT inovacije je u penastom materijalu. Tehnologija BOOST jastučića je zasnovana na revolucionarnom procesu razvoja koji je kreirao partner adidas-a, BASF, svetski lider u hemijskoj industriji. Čvrsti granilasti materijal (TPU) je doslovno razbijen na hijade energetskih kapsula po kojima je đon ovih patika prepoznatljiv. Sa njegovom jedinstvenom ćelijskom strukturom, ove kapsule efikasno čuvaju i oslobađaju energiju pri svakom koraku. Testove koje je sproveo adidas Tim Inovacija pokazuju da je BOOST veoma izdržljiv materijal koji pruža najveći povračaj energije od svih do sada proizvedenih patika za trčanje. BOOSTovan za sve vremenske uslove

Novi penasti materijal ne samo da obezbeđuje najveći povraćaj energije u proizvodnji obuće za trčanje, već i zadržava svoje performanse u gotovo svim uslovima i na svim nivoima. adidas Tim Inovacija je testirao kako BOOST materijal reaguje na različitim temperaturama u poređenju sa standardnom EVA penom koja se obično koristi u većini patika za trčanje.

Testovi su pokazali da je, na temperaturama od -20 do 40 stepeni Celzijusa, BOOST pena tri puta otpornija na promene temperature u odnosu na standardnu EVA penu, što omogučava konzistentnost u trčanju. 


BOOSTovana udobnost      
Inovacija prevazilazi revolucionarnu tehnologije đona. Gornji sloj Energy Boost karakteriše adidas Techfit tehnologija sa visoko izdržljivim i elastičnom poliuretanom, koji pruža optimalnu udobnost i podršku čitavom stopalu dok je u pokretu. Rastegljivi, mrežasti materijal obezbeđuje da patika prijanja poput čarape, a trake na gornjem delu pružaju sigurnost i stabilnost stopalu prilikom kretanja.
 
Autor: Dušica Radojković Objavljeno: 12.07.2014.

PROČITAJTE JOŠ