x

SPORTSKI REČNIK - SLOVO T

Trenažno opterećenje
Autor:N/A/ Datum:01.01.2015.
Trenažno opterećenje predstavlja određenu količinu i jačinu delovanja trenažnih sredstava na organizam sportiste. 
Trener
Autor:N/A/ Datum:01.01.2015.
Trener (engl. Coach) predstavlja osobu koja je zadužena da vodi, podučava i trenira sportski tim ili pojedinačne sportiste. Zadaci trenera uključuju donošenje odluka o taktici, strategiji, selekciji tima, nadgledanje i sporovodjenje različitih vrsta obuka - treninga, itd. 
Trening sa opterećenjem
Autor:N/A/ Datum:01.01.2015.
Trening sa opterećenjem je uopšten pojam koji se koristi kako bi se opisali sistemi treninga koji se temelje na upotrebi dinamičkog "spoljašnjeg" opterećenja, a sa ciljem razvoja pojedinih dimenzija snage i u tom smislu možemo koristiti i sinonim - trening snage. 
Treningologija
Autor:Prof. dr. Sava Ivanić/ Datum:01.01.2015.
Treningologija je nauka koja se bavi izučavanjem trenažnih procesa koji se na osnovu naučnih i empirijskih saznanja, stručno planiraju, organizuju i sprovode kao delovi egzistencijalnog sadržaja čoveka i uticaja istih na formiranje njegovog bića u kojem fizičko i duhovno predstavljaju dijalektičku celinu. 
Treniranost sportista
Autor:N/A/ Datum:01.01.2015.
Treniranost sportista je složena pojava koja podrazumeva optimalno stanje, visok nivo funkcionalno - motoričkih sposobnosti, maksimalnu tehničku i taktičku pripremljenost i odgovarajuću psihičku stabilnost sportiste. 
Triceps
Autor:N/A/ Datum:01.01.2015.
Triceps (engl. Triceps) predstavlja mišić zadnje strane nadlaktice, koji pre svega ima funkciju pokretanja lakta. 
Turneja
Autor:N/A/ Datum:01.01.2015.
Turneja (engl. Tour) predstavlja niz više turnira (serija) na kojima učestvuju profesionalci. 
Turnir
Autor:N/A/ Datum:01.01.2015.
Turnir (engl. Tournament) predstavlja takmičenje na kome se odigrava više mečeva i na kome učestvuje više učesnika - takmičara. 
Stranica 2 od 2