SPORTSKI REČNIK - SLOVO T
Stranica 2 od 2
Trenažno opterećenje
Trenažno opterećenje predstavlja određenu količinu i jačinu delovanja trenažnih sredstava na organizam sportiste. 

Datum: 01.01.2015. Autor: N/Asve definicije (1)

Trener
Trener (engl. Coach) predstavlja osobu koja je zadužena da vodi, podučava i trenira sportski tim ili pojedinačne sportiste. Zadaci trenera uključuju donošenje odluka o taktici, strategiji, selekciji tima, nadgledanje i sporovodjenje različitih vrsta obuka - treninga, itd. 

Datum: 01.01.2015. Autor: N/Asve definicije (2)

Trening sa opterećenjem
Trening sa opterećenjem je uopšten pojam koji se koristi kako bi se opisali sistemi treninga koji se temelje na upotrebi dinamičkog "spoljašnjeg" opterećenja, a sa ciljem razvoja pojedinih dimenzija snage i u tom smislu možemo koristiti i sinonim - trening snage. 

Datum: 01.01.2015. Autor: N/Asve definicije (1)

Treningologija
Treningologija je nauka koja se bavi izučavanjem trenažnih procesa koji se na osnovu naučnih i empirijskih saznanja, stručno planiraju, organizuju i sprovode kao delovi egzistencijalnog sadržaja čoveka i uticaja istih na formiranje njegovog bića u kojem fizičko i duhovno predstavljaju dijalektičku celinu. 

Datum: 01.01.2015. Autor: Prof. dr. Sava Ivanićsve definicije (1)

Treniranost sportista
Treniranost sportista je složena pojava koja podrazumeva optimalno stanje, visok nivo funkcionalno - motoričkih sposobnosti, maksimalnu tehničku i taktičku pripremljenost i odgovarajuću psihičku stabilnost sportiste. 

Datum: 01.01.2015. Autor: N/Asve definicije (1)

Triceps
Triceps (engl. Triceps) predstavlja mišić zadnje strane nadlaktice, koji pre svega ima funkciju pokretanja lakta. 

Datum: 01.01.2015. Autor: N/Asve definicije (1)

Turneja
Turneja (engl. Tour) predstavlja niz više turnira (serija) na kojima učestvuju profesionalci. 

Datum: 01.01.2015. Autor: N/Asve definicije (1)

Turnir
Turnir (engl. Tournament) predstavlja takmičenje na kome se odigrava više mečeva i na kome učestvuje više učesnika - takmičara. 

Datum: 01.01.2015. Autor: N/Asve definicije (1)

strana: 1 | 2
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...