x

SPORTSKI REČNIK - SLOVO S - Sportska forma

Sportska forma
Autor: Letunov, 1962 / Datum: 02.01.2015.
Sportska forma predstavlja stanje sportista na određenoj etapi razvitka treniranosti sportiste, kada je on spreman za postizanje najviših sportskih rezultata u svojoj sportskoj grani. 
Sportska forma
Autor: Prof. dr. Sava Ivanić / Datum: 01.01.2015.
Sportska forma je stanje maksimalne psihofizičke spremnosti za sportska dostignuća. 
Sportska forma
Autor: N/A / Datum: 01.01.2015.
Sportska forma predstavlja stanje optimalne spremnosti za sportska dostignuća koje sportista stiče odgovarajućom pripremom na svakom novom stepenu sportskog usavršavanja. 
Sportska forma
Autor: Dr. Dragan Životić / Datum: 01.01.2015.
Sportska forma predstavlja harmonično jedinstvo optimalne pripremljenosti primarnih antropoloških osobina i sposobnosti, koji su sadržani u jednačini specifikacije pojedinih sportskih grana i disciplina od kojih zavisi postizanje najvećeg sportskog učinka, pod određenim uslovima i u željenom trenutku. 
Sportska forma
Autor: Ozolin i Homenkov, 1974 / Datum: 01.01.2015.
Visok nivo pripremljenosti sportista koji dozvoljava učešće na takmičenjima, naziva se sportskom formom. To stanje karakteriše velika rada sposobnost, po pravilu postizanje najviših sportskih rezultata.   
Sportska forma
Autor: Malacko, 1991 / Datum: 01.01.2015.
Sportska forma je harmonično jedinstvo optimalne (najbolje) pripremljenosti svih relevantnih i dominantnih sposobnosti i osobina koje su sadržane u jednačini specifikacije i od kojih zavisi postizanje najvećeg sportskog učinka, pod određenim uslovima i u željenom trenutku. 
Sportska forma
Autor: N/A / Datum: 01.01.2015.
Sportska forma predstavlja stanje treniranosti sportiste koje mu omogućuje postizanje svojih trenutno najboljih rezultata.