SPORTSKI REČNIK - SLOVO S - Sport
Sport
Sport je ljudska delatnost u kojoj on, posredstvom fizičkog vežbanja-treniranja, ostvaruje želje i potrebu za: igrom, zabavom, druženjem, prestižom, snobizmom, statusom, isticanjem, dokazivanjem.

02.09.2016. - N/A
Sport
Sport predstavljaju svi oblici fizičke aktivnosti, koji kroz neorganizovano ili organizovano učešće, imaju za cilj izražavanje ili poboljšanje fizičke spremnosti i mentalnog blagostanja, stvaranja društvenih odnosa ili postizanje rezultata na takmičenjima svih nivoa. 

01.01.2015. - N/A
Sport
Sport je dobrovoljni i uobičajeni kult intenzivnog mišićnog vežbanja, zasnovan na želji za napretkom, a koji može da ide do rizika. 

01.01.2015. - Pjer De Coubertin
Sport
Sport je dobrovoljni i uobičajeni kult intenzivnog mišićnog vežbanja, zasnovan na želji za pobedom, a koji može da ide i do rizika. 

01.01.2015. - Prof. dr. Sava Ivanić
Sport
Sport je organizovana delatnost koja ima svoj sistem u kome su osnovne komponente takmičenje i trening. 

01.01.2015. - N/A
Sport
U širem smislu sport se definiše kao delatnost, koja obuhvata takmičarsku aktivnost, specifičnu pripremu za takmičenje, specifične odnose i veze u sferi te delatnosti uzete u celini, dok je u užem smislu, sport orijentisan na postizanje sportskih rezultata. 

01.01.2015. - Vladimir J. Koprivica
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...