SPORTSKI REČNIK - SLOVO K - Kineziologija
Kineziologija
Kineziologija predstavlja nauku o ljudskom kretanju, a koja izučava kretne aktivnosti čoveka, proučava zakonitosti transformacionih procesa, antropoloških karakteristika pod uticajem programiranog vežbanja u različitim kineziološkim aktivnostia (sportu, sportskoj rekreaciji, fitnesu, fizičkom vaspitanju, kinezi terapiji) kao i posledice tih procesa na ljudski organizam. 

04.01.2015. - N/A
Kineziologija
Kineziologija (grč. kinezis - kretanje i logos - zakon, nauka) je nauka koja proučava zakonitosti upravljanja procesom vežbanja i posledice tih procesa na ljudski organizam. 

02.01.2015. - N/A
Kineziologija
Kineziologija (grč- Kinezis - kretanje, pokret i Logos  nauka) je nauka koja proučava zakonitosti upravljanja procesom vežbanja i posledice tih procesa na ljudski organizam. 

01.01.2015. - N/A
Kineziologija
Kineziologija u širem smislu, podrazumeva nauku, koja proučava zakonitosti upravljanja transformacionim procesima antropoloških karakteristika pod uticajem programiranog vežbanja, radi ostvarivanja odgovarajućih željenih stanja (ishodišta) u različitim kineziološkim aktivnostima (sportu, sportskoj rekreaciji, fitnesu, edukaciji i kineziterapiji), kao i posledice (efekte) tih procesa na ljudski organizam. 

01.01.2015. -
Kineziologija
Kinezilogija je nauka o ljudskom kretanju, humanoj lokomociji, usmerena na proučavanje fizičke aktivnosti, fizičkog vaspitanja i sporta. 

01.01.2015. - N/A
Kineziologija
Kineziologija (engl. Kinesiology) je nauka o ljudskom kretanju. Izučava kretne aktivnosti čoveka, proučava zakonitosti transformacionih procesa antropoloških karakteristika pod uticajem programiranog vežbanja u različitim kineziološkim aktivnostima, kao i posledice tih procesa na ljudski organizam. 

01.01.2015. - N/A
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...