SPORTSKI REČNIK - SLOVO F - Fizičko vaspitanje
Fizičko vaspitanje
Fizičko vaspitanje je stručno osmišljen, planski i sistematski, sprovođen proces fizičkog važbanja-treniranja, sa ciljem stvaranja navika za svakodnevnim fizičkim vežbanjem-treniranjem, sticanje sportsko-tehničkog znanja, druženja i humanog ponašanja, prilikom realizacije tih procesa.

02.09.2016. - N/A
Fizičko vaspitanje
Fizičko vaspitanje je planska i sistematska aktivnost kojoj je cilj da putem fizičkog vežbanja u pravcu svestranosti i stvaralaštva razvja ljudsku ličnost u smislu ostvarivanja vaspitnog cilja. 

01.01.2015. - Prof. dr. Sava Ivanić
Fizičko vaspitanje
Fizičko vaspitanje predstavlja plansku i sistematsku aktivnost koja putem fizičkog vežbanja - treniranja u pravcu svestranosti ili stvaralaštva razvija ljudsku ličnost u smislu ostvarivanja vaspitnog cilja u svim organizacionim oblicima fizičke kulture. 

01.01.2015. - N/A
Fizičko vaspitanje
Fizičko vaspitanje uopšteno predstavlja fazu edukacije, koja ima za cilj da kroz uravnotežen i koherentan raspon fizičkih aktivnosti doprinese optimalnom razvoju pojedinaca, uključujući potencijalni rast i razvoj. 

01.01.2015. - N/A
Fizičko vaspitanje
Fizičko vaspitanje je usjnereno na zdravlje mladih ljudi, na razvoj fizičkih snaga čoveka bez zapostavljanja duha i izvesnih intelektualnih kvaliteta. To je proces primene fizičkog vežbanja i metodičkih postupaka vaspitača u cilju formi-ranja, održavanja i poboljšavanja motoričkih sposobnosti, psihičkih osobina i socijalne adaptacije ličnosti. 

01.01.2015. - N/A
Fizičko vaspitanje
Fizičko vaspitanje je deo opšteg vaspitanja i predstavlja svesnu, plansku, sistematsku, organizovanu aktivnost, koja putem fizičkog vežbanja ostvaruje zadatke postavljene u cilju stvaranja svestrano razvijene ličnosti, a time i harmonijski razvijenog člana društva sposobnog za život i odbranu zemlje. 

01.01.2015. - Milan Vasiljković
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...