x

SPORTSKI REČNIK - SLOVO F - Fizičko vaspitanje

Fizičko vaspitanje
Autor: N/A / Datum: 02.09.2016.
Fizičko vaspitanje je stručno osmišljen, planski i sistematski, sprovođen proces fizičkog važbanja-treniranja, sa ciljem stvaranja navika za svakodnevnim fizičkim vežbanjem-treniranjem, sticanje sportsko-tehničkog znanja, druženja i humanog ponašanja, prilikom realizacije tih procesa.
Fizičko vaspitanje
Autor: Prof. dr. Sava Ivanić / Datum: 01.01.2015.
Fizičko vaspitanje je planska i sistematska aktivnost kojoj je cilj da putem fizičkog vežbanja u pravcu svestranosti i stvaralaštva razvja ljudsku ličnost u smislu ostvarivanja vaspitnog cilja. 
Fizičko vaspitanje
Autor: N/A / Datum: 01.01.2015.
Fizičko vaspitanje predstavlja plansku i sistematsku aktivnost koja putem fizičkog vežbanja - treniranja u pravcu svestranosti ili stvaralaštva razvija ljudsku ličnost u smislu ostvarivanja vaspitnog cilja u svim organizacionim oblicima fizičke kulture. 
Fizičko vaspitanje
Autor: N/A / Datum: 01.01.2015.
Fizičko vaspitanje uopšteno predstavlja fazu edukacije, koja ima za cilj da kroz uravnotežen i koherentan raspon fizičkih aktivnosti doprinese optimalnom razvoju pojedinaca, uključujući potencijalni rast i razvoj. 
Fizičko vaspitanje
Autor: N/A / Datum: 01.01.2015.
Fizičko vaspitanje je usjnereno na zdravlje mladih ljudi, na razvoj fizičkih snaga čoveka bez zapostavljanja duha i izvesnih intelektualnih kvaliteta. To je proces primene fizičkog vežbanja i metodičkih postupaka vaspitača u cilju formi-ranja, održavanja i poboljšavanja motoričkih sposobnosti, psihičkih osobina i socijalne adaptacije ličnosti. 
Fizičko vaspitanje
Autor: Milan Vasiljković / Datum: 01.01.2015.
Fizičko vaspitanje je deo opšteg vaspitanja i predstavlja svesnu, plansku, sistematsku, organizovanu aktivnost, koja putem fizičkog vežbanja ostvaruje zadatke postavljene u cilju stvaranja svestrano razvijene ličnosti, a time i harmonijski razvijenog člana društva sposobnog za život i odbranu zemlje.