SPORTSKI REČNIK - SLOVO F - Fizička kultura
Fizička kultura
Fizička kultura je deo opšte kulture, sveukupnost materijalnih i duhovnih dostignuća u ovoj oblasti, usmerenih fizičkom razvitku i podizanju zdravlja čoveka. 

02.01.2015. - Milan Vasiljković
Fizička kultura
Fizička kultura je društvena delatnost koja vodi brigu o fizičkim sposobnostima čoveka,neguje fizičko vežbanje radi održavanja i unapređivanja prirodnih kretanja , stvaranja navika za svakodnevnim fizičkim vežbanjem, postizanja  vrhunskih dostignuća, sticanja sportsko - tehničkog znanja  i  poboljšanja egzistencijalnih potreba čoveka. 

01.01.2015. - Prof. dr. Sava Ivanić
Fizička kultura
Fizička kultura predstavlja društvenu oblast preko koje društvo pokriva brigu za fizičkim sposobnostima čoveka, odnosno, njihovu ulogu i značaj za: zdravlje, fizički, kreativni i društveni rad, za opšti doprinos razvoju i bkagostanja naroda u kojem deluje, a time i ljudske civilizacije uopšte. 

01.01.2015. - Prof. dr. Sava Ivanić
Fizička kultura
Fizička kultura je, pre svega, kultura fizičkog vežbanja-treniranja i svih pratećih faktora i procesa koji su od znaćaja za pozitivne efekte tog delovanja na coveka i koji doprinose razvoju opšte kulture društva. 

01.01.2015. - Prof. dr. Sava Ivanić
Fizička kultura
Fizička kultura predstavlja društvenu oblast, koja ima za zadatak da prvenstveno vodi brigu o fizičkim sposobnostima čoveka, odnosno, određuje ulogu i značaj tih sposobnosti u našem društvu.

01.01.2015. - Prof. dr. Sava Ivanić
Fizička kultura
Fizička kultura je oblik kulture koja označava celokupnost materijalnih i kulturnih vrednosti ostvarenih slobodnom aktivnošću u igri, plesu, sportu, gimnastici i turistici koje pridonose zadovoljavanju prirodnih i kulturnih potreba čoveka. 

01.01.2015. - N/A
Fizička kultura
Fizička kultura označava deo kulturnih vrednosti koje su zasnovane na motornim, delatnostima kretanja, koje služe usavršavanju i potvrđivanju ličnosti.Ishodište fizičke kulture je oblikovanje duha i tela. 

01.01.2015. - N/A
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...