SPORTSKI REČNIK - SLOVO E
Stranica 1 od 1
Eduselling
Eduselling je jedinstven oblik prodaje jer predstavlja kombinaciju procene potreba, izgradnje odnosa s potrošačem, edukacije potrošača i postmarketinških aktivnosti u procesu koji započinje određivanjem ciljnog tržišta i sklapanjem trajnog partnerskog odnosa s njim. 

Datum: 01.12.2014. Autor: N/Asve definicije (1)

Efedrin
Efedrin, takođe poznat kao ma-huang, je supstanca slična efedri ili spidu. lako su suplementi efedrina poznati kao pospešivači metabolizama, postoji malo dokaza da će broj sagorelih kalorija pomoći u gubitku masnih materija. Suplementi efedrina su pogotovo opasni kod osoba sa srčanim tegobama ili visokim krvnim pritiskom, jer povećavaju sistolni i dijastolni pritisak i srčanu frekvenciju. 

Datum: 01.12.2014. Autor: N/Asve definicije (1)

Ekonomija
Ekonomija je naučna disciplina koja obuhvata ekonomsku teoriju, ekonomsku politiku i pomoćne ekonomske nauke, koje omogućavaju kvalitativnu i kvantitativnu analizu ekonomskih pojava i upotrebu njenih rezultata u praksi. 

Datum: 01.12.2014. Autor: Edita Kastratovićsve definicije (1)

Ekspozicija
Ekspozicija (engl. Exposition) izlaganje, opis, razjašnjenje, kojim se daju karakteristike, određenog subjekta, manifestacije, dejstva i tome slično. Ovaj termin se u sportu koristi u smislu rasvetljavanja nekog problema ili objekta. 

Datum: 01.12.2014. Autor: N/Asve definicije (1)

Elektromiografja
Elektromiografja (engl. Electromyopgraphy) predstavlja dijagnostički test koji proverava rad mišića merenjem njegove električne aktivnosti. Elektrode su pričvršćene za kožu ili umetnute u telo kroz iglu i vrše električni stimulus motornih jedinica koji prouzrokuje kontrakciju mišića. Kontrakcije mišića se prikazuju u obliku dijagrama na grafikonu kada mišići rade normalno, promene na dijagramu ukazuju na prisustvo bolesti ili povrede. 

Datum: 01.12.2014. Autor: N/Asve definicije (1)

Etika
Etika je nauka o moralu; (filozofija morala), koja istražuje smisao i ciljeve moralnih normi, osnovne kriterijume za moralno vrednovanje, kao i zasnovanost i izvor morala. 

Datum: 01.12.2014. Autor: N/Asve definicije (1)

strana: 1
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...