Reciklažni maraton 2015

Četvrti po redu, Reciklažni maraton održaće se u nedelju, 13. decembra 2015. godine, u Novom Sadu, u organizaciji ARK Fruška Gora i Orijentaciono atletskog kluba Novi Sad.


Reciklažni maraton predstavlja poslednji maraton u godini, maraton za recikliranje energije i snage za narednu sezonu, maraton na kome organizatori trke recikliraju zaostavštine sa predhodnih trka koje su organizovali, i namenjen je svim trkačima kojima rezultat nije prioritet. Ovaj maraton je zajednički trening, druženje, a ujedno i rođendanski maraton kluba, obzirom da u decembru ARK “Fruška gora” slavi 7 godina postojanja.

Ovogodišnji Reciklažni maraton održaće se na kružnoj stazi (1 krug = 4220 m) na Sunčanom keju u Novom Sadu, sa startom u 11:00 časova preko puta Doma Vojske Srbije, gde će se ujedno nalaziti i cilj.


Programom Reciklažnog maratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Maratonska trka (42,1 Km - 10 krugova); Polumaratonska trka (21,1 Km (5 krugova). Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da polumaratonci trče 5, a maratonci 10 krugova.


Pravo učešća na Reciklažnom maratonu imaće svi zainteresovani, koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje kotizacije u iznosu od 1200 dinara  (ili 10€) po takmičaru/ki za prijave do 06.12.2015. godine, nakon tog perioda (na dan trke) je 600din (ili 5€), ali bez majice.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Reciklažnom maratonu obavljaće se putem on-line formulara na sajtu trka.rs, kao i lično, na licu mesta, na dan trke.


Za najuspešnije takmičare/ke Reciklažnog maratona predviđene su sledeće nagrade: Troje prvoplasiranih u maratonu i polumaratonu dobijaju reciklirane medalje i pobedničke diplome, kao i skromne poklone * Svi finišeri dobijaju reciklirane medalje.


Napomena:

* Prijave i podizanje startnih brojevaobavljaće se, na dan trke, u prostorijama kluba u Domu izviđača, (Dunavski park bb) od 09:00 do 10:30 časova.

* Startni paket sadrži: aktivna majica, diploma*, startni broj*, finišerska medalja*, krofne, čaj i druga okrepa (* reciklirani)..

* Vremensko ograničenje je 5h za sve trke.
* Nema novčanih nagrada ni starosnih kategorija.
* Učesnicima 4. Reciklažnog maratona, koji ne istrče ceo maraton ili polumaraton, pisaće se istrčane kilometraže tako da neće biti trkača koji su odustali bilo na maratonskoj ili polumaratonskoj trci.
* Na stazi, u zoni start-cilj, biće postavljena jedina okrepna stanica sa vodom, čajem, dekstrozom i voćem. Trkačima je omogućeno da donesu sopstvenu okrepu i postave je na stazi u za to predviđenom prostoru. U slučaju potrebe biće postavljena i okrepa sa vodom na Okretu 1. * Trči se novosadskim kejom, kružna staza, jedan krug iznosi 4220 metara tako da polumaratonci trče 5, a maratonci 10 krugova.
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 13.12.2015. do 13.12.2015.

FOTO GALERIJA

Ostale fotografije iz galerije:
Reciklažni maraton 2012

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
ARK Fruška Gora
Mesto:
Novi Sad
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://arkfruskagora.org.rs
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...