x

Reciklažni maraton 2015

Reciklažni maraton 2015

Četvrti po redu, Reciklažni maraton održaće se u nedelju, 13. decembra 2015. godine, u Novom Sadu, u organizaciji ARK Fruška Gora i Orijentaciono atletskog kluba Novi Sad.


Reciklažni maraton predstavlja poslednji maraton u godini, maraton za recikliranje energije i snage za narednu sezonu, maraton na kome organizatori trke recikliraju zaostavštine sa predhodnih trka koje su organizovali, i namenjen je svim trkačima kojima rezultat nije prioritet. Ovaj maraton je zajednički trening, druženje, a ujedno i rođendanski maraton kluba, obzirom da u decembru ARK “Fruška gora” slavi 7 godina postojanja.

Ovogodišnji Reciklažni maraton održaće se na kružnoj stazi (1 krug = 4220 m) na Sunčanom keju u Novom Sadu, sa startom u 11:00 časova preko puta Doma Vojske Srbije, gde će se ujedno nalaziti i cilj.


Programom Reciklažnog maratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Maratonska trka (42,1 Km - 10 krugova); Polumaratonska trka (21,1 Km (5 krugova). Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da polumaratonci trče 5, a maratonci 10 krugova.


Pravo učešća na Reciklažnom maratonu imaće svi zainteresovani, koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje kotizacije u iznosu od 1200 dinara  (ili 10€) po takmičaru/ki za prijave do 06.12.2015. godine, nakon tog perioda (na dan trke) je 600din (ili 5€), ali bez majice.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Reciklažnom maratonu obavljaće se putem on-line formulara na sajtu trka.rs, kao i lično, na licu mesta, na dan trke.


Za najuspešnije takmičare/ke Reciklažnog maratona predviđene su sledeće nagrade: Troje prvoplasiranih u maratonu i polumaratonu dobijaju reciklirane medalje i pobedničke diplome, kao i skromne poklone * Svi finišeri dobijaju reciklirane medalje.


Napomena:

* Prijave i podizanje startnih brojevaobavljaće se, na dan trke, u prostorijama kluba u Domu izviđača, (Dunavski park bb) od 09:00 do 10:30 časova.

* Startni paket sadrži: aktivna majica, diploma*, startni broj*, finišerska medalja*, krofne, čaj i druga okrepa (* reciklirani)..

* Vremensko ograničenje je 5h za sve trke.
* Nema novčanih nagrada ni starosnih kategorija.
* Učesnicima 4. Reciklažnog maratona, koji ne istrče ceo maraton ili polumaraton, pisaće se istrčane kilometraže tako da neće biti trkača koji su odustali bilo na maratonskoj ili polumaratonskoj trci.
* Na stazi, u zoni start-cilj, biće postavljena jedina okrepna stanica sa vodom, čajem, dekstrozom i voćem. Trkačima je omogućeno da donesu sopstvenu okrepu i postave je na stazi u za to predviđenom prostoru. U slučaju potrebe biće postavljena i okrepa sa vodom na Okretu 1. * Trči se novosadskim kejom, kružna staza, jedan krug iznosi 4220 metara tako da polumaratonci trče 5, a maratonci 10 krugova.
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 13.12.2015. do 13.12.2015.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: ARK Fruška Gora
Mesto: Novi Sad
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://arkfruskagora.org.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...