Prvenstvo Grada Niša u tekvondou 2015

Autor fotografije: Dragan Skorić / Savremenisport.com

Otvoreno Prvenstvo Grada Niša u tekvondou održaće se u nedelju, 13. decembra 2015. godine, u Nišu, u organizaciji TK Tabu, TSG Niš i Tekvondo asocijacije Srbije.


Ovogodišnje Prvenstvo Grada Niša u tekvondou održaće se u sportskom centru Mika Antić u Nišu, sa početkom u 10:00 časova, a u skladu sa pravilima Tekvondo asocijacije Srbije (TAS).

Programom Prvenstva Grada Niša u tekvondou predviđena su takmičenja u sledećim disciplinama: borbe pojedinačno, form pojedinačno, borbe ekipno, forme ekipno.

Pravo učešća na Prvenstvu Grada Niša u tekvondou imaće svi zainteresovani, u nekoj od odgovarajućih starosnih i težinskih kategorija, uz plaćanje kotizacije.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Prvenstvu Grada Niša u tekvondou obavljaće se do srede, 09.12.2015. godine, do 24h, putem online formulara na sajtu www.tas.org.rs


Za najuspešnije takmičare/ke Prvenstva Grada Niša u tekvondou predviđene su sledeće nagrade: I. mesto - zlatna medalja i diploma II. mesto - srebrna medalja i diploma III. mesto - bronzane medalje i diplome.


Napomena:
- BORBE -
* Pravo nastupa imaju svi takmičari uredno registrovani za 2015.godinu, sa upisanim lekarskim pregledom ne starijim od 6 meseci.  
* Za pionire tolerancija na merenju je 100 grama  
* Za kadete, juniore i seniore nema tolerancije na merenju.
* Ukoliko takmičar ne odgovara prijavljenoj teţini briše se sa ţrebne liste.  
* Obavezno korišćenje štitnika za rist stopala.  
* Za takmičare u B klasi nije dozvoljen udarac nogom u predelu glave.  
* Takmičari se takmiče na sopstveni rizik, a organizator nije odgovoran za eventualne povrede, kao ni za gubitak opreme ili dokumenata.  
* Uplate kotizacije pri registraciji takmičara na dan takmičenja.  
* Takmičari mlađi od 18 godina moraju imati pismeno odobrenje roditelja.  
* Na trenerskoj “stolici” pored borilišta mogu da sede isključivo licencirani treneri za 2015. godinu.  * Protest 4.000,00 din.  
* Prvenstvo za kadete, juniore i seniore radiće se na elektronskim oklopima (obezbeđuje organizator), a papučice obezbeđuju sami takmičari.  
* Ukoliko licencirani trener ne donese akreditaciju moţe mu se izdati privremena akreditacija za to takmičenje, uz plaćanje takse u iznosu od 1.000,00 dinara.  
* Svi prijavljeni takmičari plaćaju kotizaciju, i ukoliko se ne pojave na takmičenju.  
* Sva kršenja pravila ponašanja i sportske etike biće sankcionisana u skladu sa Disciplinskim pravilnikom TAS.


- FORME -

* Pravo nastupa imaju svi takmičari uredno registrovani za 2015.godinu, sa upisanim lekarskim pregledom ne starijim od 6 meseci.  takmičenje se održava u DVE klase : A klasa – crni pojasevi Izuzetak A klasa PIONIRI 1 (4. Geup i viši) B klasa – učenička zvanja ( 8. do 1. Geup)  
* Program žrebanih formi za A klasu za sve kategorije biće objavljen u četvrtak 10.12.2015.  
* Program izvođenja formi za B klasu svih starosnih konkurencija dat je u tabeli.  
* Ocene za izvođenje formi dodeljuje 5 sudija pri čemu se najniža i najviša ocena oduzimaju.  
* Takmičar, par ili ekipa mogu da izvedu i formu koja nije zadata ili određena žrebom „SAMO U B KLASI“, ali će ukupna ocena biti umanjena za 1.0 poen.  
* Ukoliko takmičar u A klasi ne izvede zadatu formu koja je data u žrebu, takmičar će biti diskvalifikovan.  
* Takmičari u svim kategorijama A i B, moraju da imaju uniformu u skladu sa pojasom i zvanjem koji imaju.
* Takmičar ne može da ima zeleni, plavi... pojas i da na doboku ima crni rever-okovratnik.
* Ukoliko to bude slučaj pre početka izvoĎenja forme će biti oduzeto 0,3 poena ili takmičar može da prelepi rever belom trakom.  
* Takmičari koji se takmiče u odreĎenoj kategoriji u B klasi, moraju da imaju pojas koji pripada toj grupi (pr. Kadeti 1- grupa 6, 5 kup., mora da ima zeleni i viši zeleni pojas).
* Takmičari se takmiče na sopstveni rizik, a organizator nije odgovoran za eventualne povrede, kao ni za gubitak opreme ili dokumenata.  
* Uplate kotizacija na takmičenja  Na trenerskoj “stolici” pored borilišta mogu da sede isključivo licencirani treneri.  
* Sva kršenja pravila ponašanja i sportske etike biće sankcionisana u skladu sa Disciplinskim pravilnikom TAS  
* Nakon isteka roka za prijavu takmičara, neće biti nikakvih promena kategorija, niti dodavanja takmičara.  
* Kotizacija mora da se plati za sve prijavljene takmičare (bilo da učestvuju ili ne), a za eventualna dugovanja savez će dužiti klub, a ne pojedince.


Program takmičenja:
Nedelja, 13. decembra 2015.
  • 08:00 - 09:30 - Registracija i merenje
  • 10:00 - Početak takmičenja

 
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 13.12.2015. do 13.12.2015.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
TK Tabu; TSG Niš; Tekvondo asocijacija Srbije
Mesto:
Niš
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: nije dostupno
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...