x

Biciklistička trka Dunavski kup 2015

Biciklistička trka Dunavski kup 2015

Dvadeset i treća po redu, Međunarodna biciklistička kup trka veterana i amatera pod nazivom "Dunavski kup" održaće se u periodu od 08. marta do 27. septembra 2015. godine, na više lokacija, u organizaciji Biciklističkog kluba Elite, u saradnji sa klubovima kojima Organizacioni odbor Dunavskog kupa poveri organizaciju pojedinih trka.


Ovogodišnja biciklistička trka Dunavski kup održaće se na više lokacija, i to: Novi Sad (08.03; 22.03; 17.05; 14.06), Berkasovo (19.04.), Lipovača (19.04.), Morović (12.07.), Bački Petrovac (26.07.), Tuzla (08.08.), Erdevik (16.08.), Villany (23.08.), Sremski Karlovci (06.09.), Sremska Kamenica (27.09.), u skladu sa UCI pravilnikom, važećim saobraćajnim propisima i propozicijama trke.


Programom biciklističke trke Dunavski kup predviđeno je održavanje sedamnaest trka (17) prema programu + Finalna trka. Svečano otvaranje predviđeno je za 08. mart 2015. godine, dok je finalna trka predviđena za 27. septembar 2015. godine.


Pravo učešća na biciklističkoj trci Dunavski kup imaće svi zainteresovani u nekoj od sledećih kategorija: masteri A-B (30+), stariji masteri C-D (50+), amateri , kadeti (U17), mlađi kadeti (U15), žene (elit-women, cfa-women i masters-women) i juniorke, uz plaćanje kotizacije.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na biciklističkoj trci Dunavski kup obavljaće se na mestu održavanja određene trke neposredno pre njenog starta (najkasnije 15 minuta pre starta).


Za najuspešnije takmičare/ke biciklističke trke Dunavski kup predviđene su sledeće nagrade: U svakoj trci nagradiće se tri prvoplasirana takmičara (apsolut.kategorija) medaljama; U apsolutnom generalnom plasmanu nagradiće se prvih 10 takmičara praktičnim nagradama; Pobedniku pripada žuta majica i zlatna amfora “Dunavski kup 2015″; Pobedniku centralne manifestacije pripada majica Dunava i zlatna amfora; Najuspešniji takmičar ukupno na prolaznim ciljevima dobija zelenu majicu i pehar; Najuspešniji takmičar ukupno u MTB i CX trkama dobija belu majicu i pehar; Najuspešniji takmičar ukupno u brdskoj vožnji dobija plavu majicu i pehar; Najuspešniji takmičar ukupno na hronometrima dobija crvenu majicu i pehar; Najuspešnijoj sportskoj grupi (klubu) pripada mala zlatna amfora „Dunavski kup 2015”; Tri najuspešnija takmičara u generalnom plasmanu po kategorijama dobijaju medalje; Specijalne nagrade.


Napomena:

* Takmičari moraju biti osigurani za slučaj nezgode, kao i lekarski pregledani, što dokazuju UCI licencom za 2015 godinu.

* Za slučaj jednodnevne lecence (samo za punoletne) potrebna je važeća polisa osiguranja za slučaj nezgode, lekarski pregled ne stariji od 6 meseci i popunjen Zahtev za učešće.

* Na trci u Mađarskoj ne važe jednodnevne licence i potrebno je dodatno ino-osiguranje.

* Eventualne izmene ili dopune Propozicija za pojedine trke organizator će objaviti jedan sat pre starta određene trke.

* U slučaju dve trke u danu, Organizator obezbeđuje osveženje za učesnike prijavljene za obe trke, dok pratioci, navijači i takmičari prijavljeni samo za jednu trku mogu kupiti „bon” za osveženje prilikom prijave (10-60 minuta pre starta prepodnevne trke).

* Na pojedinim trka biće organizovana Tombola sa vrednim poklonima.

* Trke se voze po svim vremenskim uslovima.
*Eventualno odlaganje ili otkazivanje pojedinih trka iz ciklusa objaviće se najkasnije pet dana pre termina određene trke na www.danubecup.org.

* Trke se voze po Pravilniku UCI, važećim saobraćajnim propisima i ovim Propozicijama.

* Trke se voze u uslovima saobraćaja uz obezbeđenje saobraćajne policije u režimu kolone pod pratnjom.

* Mogu se voziti bicikli svih tipova sa ispravnim kočnicama osim bicikla sa direktnim (“fiks”) prenosom. Izuzetak su 3. 4. i 17.trka na kojima je obavezan MTB.

* Takmičari su dužni da nose zaštitne kacige za sve vreme trke (i u zagrevanju i zatvorenoj vožnji).
* Defekti i kvarovi se otklanjaju isključivo izvan kolovoza uz desnu ivicu puta. Opšti mehaničar je ispred glavne grupe.

* Pružanje pomoći između takmičara dozvoljeno je samo u smislu otklanjanja kvara na biciklu. „Metla” vozilo nije obavezno.
* Radio veza između takmičara kao i takmičara i  ekipne pratnje nije dozvoljena.

* Učesnici su dužni da potpišu potpisnu listu najkasnije 10 minuta pre starta. Tako potvrđuju da su upoznati sa sadržinom Propozicija i da voze na svoju vlastitu odgovornost.

* Organizator ne snosi nikakvu odgovornost za eventualne nezgode pričinjene od samih učesnika ili trećih lica.
* Osvajači medalja po trkama, obavezni su da se na ceremonijalu dodele medalja pojave u biciklističkoj opremi. U protivnom, gube osvojene bodove za generalni plasman.

* Antidoping kontrola je moguća na pojedinim trkama a sprovodiće je inspektori ADAS-a. Pored vodećeg takmičara u apsolutnom generalnom plasmanu biće testiran još po jedan takmičar.
* Kazne: po Kodeksu kazni BSS i Kodeksu kazni „Dunavskog kupa”.

...


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 08.03.2015. do 27.09.2015.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Biciklistički klub Elite
Mesto: /
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.danubecup.org
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...