x

Dunavski polumaraton 2023

Dunavski polumaraton 2023

27. Dunavski polumaraton (sportsko - zabavno - rekreativno - humanitarna atletska manifestacija) održaće se u nedelju, 15. oktobra 2023. godine, u Apatinu, u organizaciji Atletskog kluba Apatin, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, Opštine Apatin, Turističke organizacije Apatina, Sportskog saveza Apatina.


Ovogodišnji Dunavski polumaraton održaće se na ulicama Apatina (start i cilj nalaziće se ispred glavnog ulaza u Specijalnu bolnicu Junaković), sa početkom u 11:00 časova, a u skladu sa pravilima Srpskog atletskog saveza (SAS).


KO? 27. Dunavski polumaraton

ŠTA? polumaraton, trka, trčanje

KAD? 15. oktobar 2023.

GDE? Apatin (Banja Junaković)


Programom Dunavskog polumaratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Polumaraton (21,097 km);  Trka zdravlja (10 km); Štafetna trka (10 km - 2 izmene); Nordijsko hodanje (10 km); Trka za srećnije detinjstvo (dečija trka na 400 m). Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da start svih trkea bude u Banji Junaković (3 km od centra Apatina) u 11:00 časova. gde će se ujedno nalaziti i cilj. * Start dečijih trka je u 11:05 časova.


Za podršku učesnicima manifestacije na velikom broju punktova obezbeđena je muzika za čiju produkciju će biti zaduženi lokalni DJ- evi, dok će na prostoru ispred CK PIK biti rok grupa iz škole roka CK PIK koja će izvoditi uživo najveće domaće i strane hitove. Trkače će u zoni starta i cilja zabavljati Apatinske mažoretkinje koje će u špaliru ispratiti trkače na startu, i dočekati u cilju. Za muzički deo programa na centalnoj bini u zoni starta i cilja biće zaduženi tamburaški orkestar Dunavski biseri i apatinska rok grupa Prljavi Romeo.


Manifestacija će imati niz edukativnih radionica koje će realizovati volonteri Crevnog krsta Apatin i Sombor i veliku humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za lečenje bolesne dece koju će organzovati Humanitarna sportska organizacija KTJ i Humanitarno udruženje građana "Odžaci".


Pravo učešća na Dunavskom polumaratonu imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni i psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje startnine.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Dunavskom polumaratonu obavljaće se putem online formulara.


Za najuspešnije takmičare/ke Dunavskog polumaratona predviđene su sledeće nargade: Svi takmičari koji završe polumaratonsku trku dobijaju unikatnu učesničku medalju; Pet prvoplasiranih takmičara/ke u glavnoj trci, u trci na 10 kilometara zdravlja, tri prvoplasirane štafete (muške, ženske, miks) I tri prvoplasina takmičara/takmičarke u trci na 10 km dobijaju pobedničke pehare, medalje, diplome i eventualne robne nagrade; Troje prvoplasiranih po kategorijama dobijaju medalje i diplome; Sva deca u humanitarnoj trci dobijaju medalje (nema pobednika – sv učesnici su pobednici).



Napomena

-Osobine staze: Staze na 21,097 km i 10 km su zvanično sertifikovane A sertifikatom (najveći sertifikat) od strane oficijelnog merioca svetskog udruženja artletskih trka i maratona AIMS i Svetske atletike, brza i ravna 100%, obeležen svaki kilometar, 11 okrepnih stanica koje će se prostirati duž cele trase, staza zatvorena za saobraćaj.

-Start i cilj trka: ispred glavnog ulaza u Specijalnu bolnicu Junaković – Apatin, Republika Srbija.

-Prijavni centar: u šatoru na platou kod Specijalne bolnice Junaković.

-Preuzimanje brojeva: U prijavnom centru (14.10.2023. – 15,00 do 19,00 časova) i na dan trke (15.10.2023. – 08,00 do najkasnije 10,15 časova).

-Startni i ciljni paket: Polumaraton - učesnička majica, finišerska medalja, ručak i piće posle trke; Trka zdravlja - učesnička majica, finišerska medalja, ručak i piće posle trke; Trka nordijsko hodanje - učesnička majica, finišerska medalja, ručak i piće posle trke; Štafetna trka - učesnička majica, finišerska medalja, ručak i piće posle trke.

-Proglašenje pobednika: Vršiće se na bini ispred Banje Junaković neposredno po završetku trke.

-Takmičari trče na sopstvenu odgovornost. 


Više informacija o Dunavskom polumaratonu možete dobiti putem telefona na broj + 381 (63) 537 482 i/ili i-mejla dunavskipolumaraton@gmail.com


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 15.10.2023. do 15.10.2023.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Atletski klub Apatin
Mesto: Apatin
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: dunavskipolumaraton@gmail.com
Web sajt: https://www.dunavskipolumaraton.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...