x

Fruškogorski MTB maraton 2023

Fruškogorski MTB maraton 2023 FOTO: MIHAILO BOGDANOVIĆ

30. Fruškogorski MTB maraton održaće se u nedelju, 30. aprila 2023. godine, na Fruškoj Gori u organizaciji MBK Fanatic - Novi Sad.


Prvi Fruškogorski MTB maraton bio je 1992 godine. Začeli su ga pioniri Zvonko Turinski, Toma Subotić, Aleksandar Miškov, Zlatko Tot, Zoran Matić, Goran Galić, Zoran Bukvički i Ivan Francuz, vozeći ga u toku pešakog maratona. Zahvaljujući njima je nastala ideja o stvaranju tradicionalnog Fruškogorskog MTB maratona, prvog brdsko-biciklističkog maratona na ovim prostorima. 1993. godine maraton je organizovao klub Fanatic iz Novog Sada i ostao je njegovoj organizaciji do danas. Od tada se održava svake godine u aprilu/maju na Fruškoj gori.


Ovogodišnji Fruškogorski MTB maraton održaće se na stazama Nacionalnog Parka Fruška Gora (Popovica - Nacionalni park Fruška Gora - Sremska Kamenica - Novi Sad), sa početkom u 10:00 časova, u skladu sa pravilima Biciklističkog Saveza Srbije (BSS) i UCI.


KO? 30. Fruškogorski MTB maraton

ŠTA? MTB, trka, maraton

KAD? 30. april 2023.

GDE? Popovica (Fruška Gora)


Programom Fruškogorskog MTB maratona predviđene su sledeće staze: Veliki Maraton 56 km (visinske razlike 1336 m); Mali Maraton 32 km (visinske razlike 878 m). Takođe programom manifestacije, predviđeno je da start obe trke bude ispred planinarskog doma, a cilj na livadi iznad kraja asfaltnog puta.


Pravo učešća na Fruškogorskom MTB maratonu imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni, licencirani i nelicencirani takmičari, psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje kotizacije.


Prijavljivanje (predprijave) zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Fruškogorskom MTB maratonu obavljaće se do 24.04.2023. godine, do 22h, putem sajta http://www.fanatic.rs  kao i na licu mesta na dan starta.


Za najuspešnije takmičare/ke Fruškogorskog MTB maratona predviđene su sledeće nagrade: Pehari i medalje za tri prvoplasirana takmičara na svim trkama; Nagrade za 15 najboljih takmičara na malom i velikom maratonu; Specijalne nagrade za najmlađeg i najstarijeg vozača, kao i za dame; Učesničke medalje dobijaju svi koji završe trku.



Napomena:

-Kotizacija: Predprijava - Veliki i Mali Maraton 2500 RSD; Na dan trke - 3000 RSD;

-Plaćanje za takmičare iz Srbije sa pretprijavom je obavezna uplata startnine, opštem uplatnicom na ime organizatora MBK Fanatik, Novi Sad, na račun 340-11007452-60 (u Erste banci bez provizije), sa pozivom na broj-broj vašeg mobilnog telefona.

-Plaćanje za strane takmičare sa pretprijavom uplata na dan starta po ceni koja je bila na dan pretprijave. Za učesnike bez pretprijave plaćanje po ceni na dan starta. 

-Obavezno je donošenje potvrde o uplati pri podizanju startnog paketa!

-Nelicencirani vozači mogu da startuju bez lekarskog pregleda I licence.

-Nelicencirani vozači mladi od 15 godina mogu da učestvuju samo uz priložen potpis prisutnog punoletnog staratelja.

-U cenu startnine je uključeno: Startni broj sa čipom, elektronsko merenje vremena, startni paket (majica i bon za ručak), medicinska pomoć, okrepa na stazi i cilju, i nagrade, učesničku medalju.

-Dodela startnih brojeva: Popovica, 30.04.2023. od 7h co 9.30h.

-Dodela nagrada: Posle ručka, kod planinarskog doma Železničar na Popovici.

-Svi takmičari moraju da nose zaštitne kacige i učestvuju na tehnički ispravnom biciklu.

-Svi takmičari učestvuju na sopstveni rizik i svojim potpisom usvajaju propozicije takmičenja.

-Organizator ne odgovara za postupke učesnika prema samom sebi ili prema drugim licima. 

-Organizator zadržava pravo izmene i dopune propozicija koje se objavljuju do vremena starta.

-Primedbe i žalbe: Rok za primedbe na rezultat je 15 minuta posle objavljivanja. Rok za primedbe na dešavanja na trci je 15 minuta po ulasku u cilj.


Više informacija o Fruškogorskom MTB maratonu možete dobiti putem telefona +381 (0) 63 519 833 (Zoran), +381 (0) 64 16 29 732 (Nemanja) i +381 (0) 63 387 360 (Olgica).


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 30.04.2023. do 30.04.2023.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: MBK Fanatik
Mesto: Fruška Gora
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.fanatic.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...