x

Rzav Challenge 2023

Rzav Challenge 2023

3. Rzav challenge održaće se u nedelju, 09. aprila 2023. godine, u Arilju, u organizaciji S-GYM-a.


Ovogodišnji Rzav challenge kao i prethodne godine, održaće se sa startom i ciljem na na plaži “Bosa Noga” – Rzav. Novo izdanje Rzava donosi i nešto izmenjeniju stazu u odnosu na prethodnu godinu, kao i drugačije prepreke.


KO? Rzav challenge 2023

ŠTA? trka sa preprekama

KAD? 09. april 2023.

GDE? Arilje


Programom Rzav challenge-a predviđeno je održavanje sledećih trka: Trka na 15 km sa više prepreka; Trka na 7 km koja je manje zahtevna i sa manje prepreka; kao i Dečija trka sa preprekama. Staza Rzav Challenge ići će makadamskim delom puta, vodenim preprekama reke Rzav, šumskom stazom koju karakterišu naizmenični usponi i nizbrdice sa prirodnim preprekama, kao i preprekama koje će biti iznenađenje.


Pravo učešća na Rzav challenge-u imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni i psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje startnine.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Rzav challenge-u obavljaće se do 31.03.2023. godine, do 12h, putem online formulara.


Svaki učesnik Rzav challenge-a koji uspešno završi trku dobiće finišersku medalju, a pobednici, odnosno prvo, drugo i treće mesto u muškoj i ženskoj kategoriji dobijaju pehar i nagrade, kao i prvo, drugo i treće ekipno mesto.



Napomena:

-Informaciju o tačnom broju prepreka, trekom staze i rasporedom prepreka na istoj dobijate putem mejla, neposredno pred trku. Što se prepreka tiče,  svakako ih neće biti manji od broja pređenih kilometara.

-Nakon trke obezbeđen je ručak i posluženje za sve učesnike.

-Dečija trka sa preprekama: Održava se na ostrvu Uski Vir, na Rzavu u Arilju 8. Aprila 2023. sa početkom u 10:30h. Dužina staze je 400m, sa preprekama koje su prilagođene svim uzrastima.

-Učešće na trci je na sopstvenu odgovornost. 

-Popunjavanjem prijavnog formulara i potpisivanjem izjave prilikom preuzimanja startnog paketa potvrđujete da ste fizički spremni i da ne postoje zdravstveni problemi koji bi uticali na učešće na trci, kao i da sami snosite odgovornost za lične stvari.  

-Vašim potpisom organizator se oslobađa bilo kakve odgovornosti vezano za stavke prethodno navedene.

-Mlađi od 18 godina mogu učestvovati u trci samo uz pismenu saglasnost roditelja i prisustva istog na trci.

-Prelazak prepreka - na trci postoji određeni broj prepreka koje takmičar treba da savlada. Ukoliko nije u mogućnosti da savlada određenu prepreku mora uraditi zamensku vežbu koja ima određeni broj ponavljanja.

-Svaki takmičar obavezan je da se kreće trasom trke koja je obeležena markacijama (strelice i trake).  Zabranjeno je kretanje kraćim, alternativnim putevima. Ukoliko takmičar napusti trasu TRKE, biće diskvalifikovan.

-Korišćenje tuđe pomoći dozvoljeno je samo ukoliko se radi o pomoći učesnika. Pomoć trećih lica nije dozvoljena (osobe koje nisu takmičari).

-Sudije na trci služe da prate da li takmičari pravilno prelaze prepreke, kao i da li su dobro odradili zamensku vežbu. Rad sudija mora proći neometano od strane takmičara. Sudija ima pravo da zabeleži startni broj takmičara, ukoliko je došlo do nekih nepravilnosti  u toku trke i time ih diskvalifikuje, bez obzira na prolazak cele staze od strane takmičara.

-Vremenska barijera za završetak trke, odnosno vreme za koje svi takmičari moraju proći kroz cilj je 3 sata od starta.

-Sportsko ponašanje očekuje se od takmičara u svakom momentu trke, u suprotnom takmičar će biti diskvalifikovan.

-Medicinska pomoć biće dostupna svakom takmičaru, ukoliko bude bilo neophodno.

-Vreme trke meri se od vremena prolaska takmičara kroz startnu kapiju pa sve do dolaska takmičara na cilj. Pobednik trke je takmičar koji za najkraće vreme završi trku i savlada prepreke, odnosno uradi zamenske vežbe, za nesavladane prepreke.

-Ulaganje žalbe moguće je 15 minuta nakon završetka trke, odnosno nakon isteka "vremenske barijere".

-Otkazivanje trke ili promena datuma trke moguća je ukoliko dođe do nekih nepredviđenih okolnosti. Odustajanje takmičara od trke moguće je najkasnije 30 dana pre trke. U tom slučaju novac od kotizacije se refundira. Ukoliko takmičar odustaje od trke na manje od 30 dana od same trke nema mogućnost refundiranja kotizacije već dobija mogućnost da pokloni svoj startni paket novom učesniku, da mu se startni paket dostavi na adresu ili da prenese startni paket za narednu trku u našoj organizaciji.

-Prilikom prijavljivanja naziva tima svaki takmičar mora navesti naziv tima identično, kako bi bio bodovan za timski plasman. minimalan broj članova tima je 4. za plasman računaju se 4 najbolja vremena članova tima na istoj trci.


Više informacija o Rzav challenge-u možete dobiti putem telefona +381 63 684 851 i  +381 61 2222 321 (Radovan Savić) i/ili i-mejla s.gymfitnessclub@gmail.com


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 09.04.2023. do 09.04.2023.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: S-GYM
Mesto: Arilje
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: s.gymfitnessclub@gmail.com
Web sajt: http://www.rzavchallenge.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...