x

Košutnjak Challenge Race 2023

Košutnjak Challenge Race 2023

Košutnjak Challenge Race održaće se u subotu, 27. maja 2023. godine, u Beogradu, u organizaiji Saveza za rekreaciju i fitnes Beograda, uz  podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.


Košutnjak Challenge Race predstavlja trku koja je deo čelendž lige Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije. Pripada kategoriji tzv. izazov trka za koje je karakteristična zemljana podloga, prirodne prepreke i šumske staze. Košutnjak Challenge Race inspirisan je konceptom trka koje se održavaju u Velikoj Britaniji i promovišu vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Amaterskog je karaktera i namenjena je svim rekreativcima koji žele da dožive trčanje na drugačiji način.


Ovogodišnji Košutnjak Challenge Race održaće se na stazi u Pionirskom gradu u Košutnjaku, sa početkom u 12:00 časova. Start dečije trke je u 10:00 časova.


KO? Košutnjak Challenge Race 2023

ŠTA? trka sa preprekama, trčanje

KAD? 27. maj 2023. 

GDE? Košutnjak (Beograd)


Pogramom  Košutnjak Challenge Race-a predviđeno je održavanje kros trke na 7 km sa preprekama (uspinjanje uz kanap, preskakanje potoka, balvana, gume, provlačenje kroz seno i trčanje kroz veštačko jezero); kao i Kros trka sa preprekama za najmlađe.


Pravo učešća na Košutnjak Challenge Race-u imaće si zaintresovani, uredno prijavljeni takmičari/ke i psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje kotizacije.


Prijavljivanje zaintersovanih učesnika/ca za učešće na Košutnjak Challenge Race-u obavljaće se do 19.05.2023. godine, putem online formulara.


Za najbrže takmičare/ke Košutnjak Challenge Race-a u muškoj i ženskoj kategoriji na obe trke očekuju vredne nagrade, a partneri trke i Saveza za rekraciju i fitnes Srbije pripremili su nagrade i za prva tri mesta na dečijim trkama u svim kategorijama.



Napomena:

-Kotizacije i prijave: Prijave možete izvršiti putem linka: https://trka.rs/events/384/, a iznos kotizacija je: za uplate od 29.01.2023 do 30.04.2023 - 2.400,00 dinara; za uplate od 01.05.2023 do 19.05.2023 - 3.100,00 dinara; na dan trke - 3.500,00 dinara; dečija trka - 1.200,00 dinara.

-Podela startnih paketa: Startni paketi se preuzimaju u prostorijama Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije 26 maja, kao i na dan trke od 9 do 11č u Pionirskom gradu na Košutnjaku.

-Takmičari moraju doći i preuzeti svoj startni paket na vreme.

-Startni paket sadrži: medalja, majica, startni broj, čip za elektronsko merenje vremena, flašica Raj vode, izotonični napitak Hydrostar, magnezijum, suplementi iznenađenja, ručak, bezalkoholno pivo, žurka, sportska vrećica Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije; vaučer za popust za trke iz Challenge Race lige - Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije (50% maksimalne cene za sledeću trku).

-Okrepne stanice: Obezbeđene su okrepne stanice na početku, tokom trke i na kraju.

-Trajanje trke: Predviđeno vreme trajanja trke 2 sata.

-Bezbednost: O bezbednosti svih takmičara brine lekarska služba.

-Prostor za stvari: Obezbeđen je prostor za odlaganje stvari.

-Startni broj: Broj adekvatno postaviti na prednji deo majice, tako da ga ništa ne zaklanja.

-Rezultati: Preliminarni rezultati će biti istaknuti odmah na sajtu https://trka.rs/

-Foto: Obezbeđene su fotografije učesnika tokom trke i na cilju.

-Posle trke obezbeđena prigodna žurka za učesnike.

-Deca mogu da učestvuju na svim trkama uz kotizaciju od 1200 rsd. uplaćenu do 01.04.

-Društvena odgovornost: Trail cleaner akcija kao aktivnost u prirodi, podrazumeva čišćenje planinskih staza i šetališta kroz prirodu, oslanjajući se na Plogging, pravac osmišljen u Švedskoj 2016. godine, a koji pozivna na aktivnost u prirodi i čini kombinaciju trčanja i sakupljanja otpada i smeća na koje nailazimo tokom aktivnosti. Sakupljanjem otpada tokom trčanja činimo dobro kako prirodi koja nas okružuje i krasi, tako i sami sebi kroz razvoj kognitivnih sposobnosti, moći opažanja, usmeravanja misli sa svakodnevnih aktivnosti na prirodu, uz samu fizičku aktivnost, kretanje, brojne čučnjeve i kardio vežbe koje samim tim doprinose očuvanju zdravog duha i tela.


Više informacija o Košutnjak Challenge Race-u možete dobiti putem i-mejl adrese office@srfs.org.rs


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 27.05.2023. do 27.05.2023.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Savez za rekreaciju i fitnes Beograda
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: office@srfs.org.rs
Web sajt: https://www.srfs.org.rs/
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...