x

Reciklažni maraton 2022

Reciklažni maraton 2022

10. Reciklažni maraton održaće se u nedelju, 11. decemba 2022. godine, u Novom Sadu, u organizaciji ARK Fruška Gora i Orijentaciono atletskog kluba Novi Sad.


Reciklažni maraton predstavlja poslednji maraton u godini, maraton za recikliranje energije i snage za narednu sezonu, maraton na kome organizatori trke recikliraju zaostavštine sa predhodnih trka koje su organizovali, i namenjen je svim trkačima kojima rezultat nije prioritet. Ovaj maraton je zajednički trening, druženje, a ujedno i rođendanski maraton kluba, obzirom da u decembru ARK “Fruška gora” slavi 11 godina postojanja.


Ovogodišnji Reciklažni maraton održaće se na kružnoj stazi (1 krug = 7,04 km) na Sunčanom keju u Novom Sadu, sa startom u 10:00 časova preko puta Đačkog igrališta, gde će se ujedno nalaziti i cilj.


KO? 10. Reciklažni maraton

ŠTA? trka, trčanje

KAD? 11. decembar 2022. 

GDE? Novi Sad


Programom Reciklažnog maratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Maratonska trka (42,2 km); Polumaratonska trka (21,1 km). Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da start maratona bude u 10:00 časova, a start polumaratona u 11:00 časova.


Pravo učešća na Reciklažnom maratonu imaće svi zainteresovani, koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje kotizacije u iznosu od 1300 dinara po takmičaru/ki za prijave, odnosno 1000 dinara za grupne prijave od 15. 11. 2022. godine, nakon tog perioda (na dan trke) je 1500 dinara za pojedinačne prijave. * Grupne prijave na dan trke nisu moguće.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Reciklažnom maratonu obavljaće se do 06. 12. 2022. godine putem on-line formulara, kao i na licu mesta na dan trke.


Za najuspešnije takmičare/ke Reciklažnog maratona predviđene su sledeće nagrade: Svi učesnici dobijaju elektronsku diplomu (na sajtu trka.rs) i finišersku medalju (naravno, recikliranu); Troje prvoplasiranih u maratonu i polumaratonu dobijaju prigodne pehare  i pobedničke diplome, kao i skromne poklone; Prvih troje po starosnim kategorijama (Apsolutna, M35, M45, M55, M65, W35, W45, W55, W65) dobiće elektronske diplome na web i FB stranici kluba. * Nema novčanih nagrada. Samo osmesi i bodrenje.


Napomena:

-Trči se novosadskim kejom, a staza je kružna, jedan krug iznosi 7,04 km tako da polumaratonci trče 3, a maratonci 6 krugova. 

-Zona starta i cilja 10. Reciklažnog maratona je na novosadskom keju, naspram Đačkog igrališta, kod završetka Jiričekove ulice.

-Vremensko ograničenje 6h za maraton, 3h za polumaraton.

-Prijave na dan trke i podizanje startnih brojeva: Centar za fizičko (Đačko iglralište) ul. Vase Savića 3 Novi Sad.

-Radno vreme prijavnog centra: – za maraton od 8:00 do 9:30 – za polumaraton od 8:00 do 10:30.

-Pravo na grupne prijave imaju klubovi ili grupe pojedinaca koji prijave bar 10 trkača. Da bi ostvarili pravo na grupnu prijavu, jedna osoba je dužna da prijavi sve trkače na portalu trka.rs, preko koje će ići sva komunikacija. Takođe, ta osoba će podizati startne pakete za celu grupu. Pojedinačno podizanje paketa (za trkače prijavljene preko grupne prijave) neće biti moguće. Pored prijave svih trkača na portalu trka.rs, biće potrebno dostaviti i spisak trkača zajedno sa osnovnim njihovim podacima (ime, prezime, pol, trka, godište, mail) na sledeći mail organizatora trke: ark.fruskagora.ns@gmail.com

-Sadržaj trkačkog paketa: Reciklirani trkački rukavi, elektronska diploma, reciklirani startni broj, reciklirana finišerska medalja, sendvič, čaj i druga okrepa. A možda bude i kuvano vino i bombone od svinje.

-Učesnicima 10. Reciklažnog maratona koji ne istrče ceo maraton ili polumaraton, na portalu trka.rs otvoriće se nove trke (od 1, 2, 4, odnosno 5 krugova) i svoje rezultate će tamo moći naći. Za ove trke nema starosnih kategorija.

-Na stazi, u blizini zone start-cilj, biće postavljena jedina okrepna stanica sa vodom, čajem, dekstrozom i voćem.

-Trkačima je omogućeno da donesu sopstvenu okrepu i postave je na stazi u za to predviđenom prostoru.

-U slučaju potrebe biće postavljena i okrepa sa vodom na Okretu 1.

-Trkači koji planiraju da trče više od 21,1 km prijavljuju se za maratonsku, trkači koji planiraju da trče 21,1 km ili manje prijavljuju se za polumaratonsku trku, a rezultati se pišu po istom principu kao i u maratonskoj trci.

-Mole se trkači da se po prolasku u cilj jave sudijama, radi sigurnosti rezultata, pogotovo u slučajevima kad trku ranije završavaju.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 11.12.2022. do 11.12.2022.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: ARK Fruška gora; OAK Novi Sad
Mesto: Novi Sad
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: ark.fruskagora.ns@gmail.com
Web sajt: https://arkfruskagora.org.rs/vesti/10-reciklazni-maraton-najava/
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...