x

Beogradska rolerijada plus 2022

Beogradska rolerijada plus 2022 Foto: Savremenisport.com

Beogradska rolerijada plus održaće se u subotu, 08. oktobra 2022. godine, u Beogradu, u organizaciji Udruženja Beogradska rolerijada, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu i Obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda.


Posle 2 godine pauze zbog Korone, nastavlja se druženje na porodičnoj manifestaciji, u centru Beograda. Poslednji put, 2019 godine, potpuno je promenjen koncept Rolerijade, koja je dobila novo ime - Rolerijada Plus, jer se osim na rolerima, deca voze i na trotinetima i svim vrstama biciklića za decu... A pošto je svima bilo više nego zanimljivo i lepo, biće nastavljeno u istom pravcu. 


Ovogodišnja Beogradska rolerijada plus održaće se na centralnim ulicama Grada Beograda, (od Terazija, preko Trga Nikole Pašića, do Andrićevog venca i Londona), sa početkom u 09:00 časova.


KO? Beogradska rolerijada plus 2022

ŠTA? rolerijada plus, trke, roleri, trotineti

KAD? 08. oktobar 2022. 

GDE? Beograd


Programom Beogradske rolerijade plus predviđeno je da pored rolera budu zastupljeni i trotineti, bicikli sa i bez pedala, bicikli na dva ili četiri točka, skejtboard, hoverboard, trokolice, segvej… plus svako novo “sredstvo” na točkićima koje će jednog dana biti izmišljeno.


Takođe programom manifestacije, osim trkica, deca će moći da se igraju sa vaspitačicama u 4 rekreativne zone, u igrama koje su same osmislile za njih i vas roditelje, uz atraktivan zabavni program na 3 bine, pod sloganom „Deca za decu“ (ples, muzika i predstave).


I to nije sve, ove godine će biti i Belocrkvanske mažoretkinje, evropske prvakinje... i AMSS sa poligonom za spretne vozače bicikala i trotineta... biće i Muzej iluzija, koji će da podeli neke od svojih atraktivnih iluzija sa decom... i Agencija za bezbednost dece u saobraćaju sa svojom maskotom... a decu očekuju zabavni park sa toboganima i dvorcima na naduvavanje... i naravno... klovnovi…


Zona 1 - London (zabavni park, dvorci i tobogani, poligon spretnosti - bicikli i trotineti, rekreativna zona - PU Palilula); 


Zona 2 - Andrićev venac (trkice na dečijim biciklima, biciklima bez pedala i sa dva pomoćna točka, rekreativna zona PU Lazarevac); 


Zona 3 - Terazije (trkice na trotinetima i rolerima, rekreativna zona PU Voždovac, bina - dečiji horovi); 


Zona 4 - Trg Nikole Pašića (trkice na gumama i triciklima, rekreativna zona, bina - dečije pozorišne predstave).Pravo učešća na Beogradskoj rolerijadi plus imaće svi zainteresovani, koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Beogradskoj rolerijadi plus obavljaće se putem online formulara na sajtu http://rolerijada.rs


Program Beogradske rolerijade plus 2022:

09:30 - 11:00 - Okupljanje i podela startnih brojeva (po zonama)

10:45 - Svečano otvaranje (bina na terazijama)

11:00 - Defile mažoretkinja iz Bele Crkve (Terazije – 20 min)

11:30 - 11:50 – Masovne trke (deca od 7 do 10g):

11:30 - Masovne trke na rolerima 800m (Terazije – Andrićev venac i nazad - dečaci i devojčice 7 do 10g)

11:40 – Masovne trke na trotinetima 800m (Terazije – Andrićev venac i nazad - dečaci i devojčice 7 do 10g)

11:50 - Podela medalja za predhodno održane trke (bina na terazijama)

12:00 - 15:00 - Trkice po zonama

11:45 - 15:00 – Igre u rekreativnim zonama (vaspitači sa decom i roditeljima)

11:45 - 15:00 - Programi na 3 bine - Deca za decu


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 08.10.2022. do 08.10.2022.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Udruženje Beogradska rolerijada
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://rolerijada.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...