x

Gravel biciklistički maraton - Marš na Drinu 2022

Gravel biciklistički maraton - Marš na Drinu 2022

1. Gravel biciklistički maraton - Marš na Drinu održaće se u subotu, 17. septembra 2022. godine, u Krupnju, u organizaciji Serbia Upside Down i Tour De Fun-a, a uz podršku Turističko - sportske organizacije opštine Krupanj.


-OTKAZANO-


Ovogodišnji Gravel biciklistički maraton - Marš na Drinu koji predstavlja (gra·vl) - avanturistički tip vožnje koji kombinuje elemente druma i MTB-a, po neasfaltiranom terenu kao što su staze, šumski putići, šljunak i zemlja, održaće se u Mačvanskom okrugu, sa centralnom tačkom manifestacije u Krupnju. 


Gravel maraton “Marš na Drinu” organizuje se kao manifestacija koja ima za cilj da spoji sa jedne strane sport i turizam, a sa druge strane kulturu i istoriju. Vožnja je u znak sećanja na bitku iz prvog svetskog rata na Mačvanskom okrugu, jednu od najkrvavljivijih bitaka prvog svetskog rata. Ideja je voziti se ovim delom Srbije, koji je nepravedno malo promovisan, a staze za vožnju su zanimljive i dobro održavane.


KO? 1. Gravel biciklistički maraton - Marš na Drinu

ŠTA? gravel biciklistički maraton

KAD? 17. septembar 2022. 

GDE? Krupanj


Programom Gravel biciklističkog maratona - Marš na Drinu predviđene su dve rute, i to: Veliki maraton i Mali maraton. Takođe, programom manifestacije predviđeno je da start biciklističkog maratona bude u 11:00 časova.


Preduslovi za vožnju

Bicikl: Idealan bicikl za stil vožnje i teren po kom će se voziti je gravel ili CX (cyclo-cross) tip bicikla, po mogućstvu sa diskovima; Bicikli koji takođe mogu da se voze su fitnes i hibrid bicikli, E-Bike, lagani touring bicikli kao i lakši MTB hardtail/rigid bicikli ukoliko imaju odgovarajuće gume; Potrebne gume za ovakav stil vožnje i teren su 27.5″ ili 28″, širine 32-50mm, i sa slabijom ili jačom šarom.


Pripreme: Minimum 500-1000 pređenih kilometara od početka godine na drumu ili oko 600km na gravel/CX/XC terenu; Poželjno iskustvo vožnje u grupi i zavetrini; Iskustvo vožnje na neravnom, strmom i klizavom terenu kao što sto su blato, sitan i krupan šljunak, zemlja, trava, brda i džombe


Oprema: Obavezna kaciga; Sprinterice (opciono) – daju značajnu prednost u održavanju brze kadence i penjanju uzbrdo gde vozač može i da vuče i da gura pedale; Rezervna guma, montirači, pumpa, dva bidona.


Pravo učešća na Gravel biciklističkom maratonu - Marš na Drinu imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni i psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Gravel biciklističkom maratonu - Marš na Drinu obavljaće se putem online fomrulara.


Za najuspešnije takmičare/ke Gravel biciklističkog maratona - Marš na Drinu, iako nije zvanična trka, obezbeđene su medalje za prva tri mesta.


Napomena:

-Događaj je potpuno besplatan, a prijava obavezna! 

-Startno mesto će biti objavljeno naknadno, prijavite se kako biste dobili sve informacije na vreme.

-Dozvoljeno je maraton voziti sledećim biciklima: Gravel / CX / MTB / Hibrid / E-Bike.

-Obezbeđen je ručak na kraju vožnje, kao i osveženje na kontrolnim tačkama tokom celog dana. 

-Prevoz i smeštaj ko želi da ostane koji dan duže je o sopstvenom trošku.

-Organizator će organizovati bržu i sporiju grupu kako bi svi mogli podjednako da uživaju u vožnji.


Više informacija o Gravel biciklističkom maratonu - Marš na Drinu možete dobiti putem telefona  +381 69 2931 981 (Milan Popović), +381 69 770 025‬ (Ivan Stević), +381 60 5 777 631 (Nemanja Čedomirović) i/ili e-maila contact@upsidedown.cc

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 17.09.2022. do 17.09.2022.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Serbia Upside Down; Tour De Fun
Mesto: Krupanj
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: contact@upsidedown.cc
Web sajt: https://upsidedown.cc/story/mars-na-drinu/
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...