x

Evropsko prvenstvo u e-fudbalu 2022

Evropsko prvenstvo u e-fudbalu 2022

Evropsko prvenstvo u e-fudbalu održaće se u periodu od 07. do 10. septembra 2022. godine, u Podgorici (Crna Gora), u organizaciji Saveza elektonskih sportova Crne Gore - SESCG, i Svetske e-sport federacije - IESF, uz podršku korporacije KONAMI.


Crna Gora domaćin Evropskog prvenstva u efudbalu


Ovogodišnje Evropsko prvenstvo u e-fudbalu (eFootball PES) održaće se u Bemax areni u Podgorici, u Crnoj Gori. Evropsko prvenstvo u e-fudbalu biće ujedno i prvo zvanično internacionalno gejming takmičenje ikada organizovano u Crnoj Gori.


KO? Evropsko prvenstvo u e-fudbalu 2022

ŠTA? e-fudbal, PES

KAD? 07. - 10. septembar 2022. 

GDE? Podgorica (Crna Gora)


Programom Evropskog prvenstva u e-fudbalu predviđeno je nadmetanje reprezentacija  u svetski poznatoj fudbalskoj simulaciji - eFootball PES, uz učešće najmanje 36 zemalja koliko je do sada potvrdilo učešće a najavljene su ekipe iz čak 42 zemlje.


Takođe, programom manifestacije predviđeno je da ekipe na prvenstvu budu podeljene na grupe od po 4, a samo dve najbolje ekipe iz svake grupe proćiće u narednu fazu takmičenja. 


E-fudbal: Počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo


"Maraton" uzbudljivih utakmica u eFootball PES-u počeće 07. septembra u Bemax areni gde će se prvenstvo odvijati sva tri dana, uz prisustvo publike i razne događaje kojima će organizator sa sponzorima podržati ovu manifestaciju.


Srbija šampion Evrope u efootball-u


Za najuspešnije ekipe Evropskog prvenstvo u e-fudbalu predviđene su vredne nagrade kao i odlazak na Svetsko prvenstvo na Baliju, u decembru. Ukupan nagradni fond Evropskog prvenstva u e-fudbalu iznosiće 10 000 dolara. *Pet najbojih ekipa plasiraće se na Svetsko prvenstvo na Baliju.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 07.09.2022. do 10.09.2022.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: SESCG
Mesto: Podgorica (Crna Gora)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://sescg.me
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...